web statistics
Waarom Clearasil Waardeloos Is bij Jeugdpuistjes

Waarom Clearasil Waardeloos Is bij Jeugdpuistjes & Het Beste Alternatief

Als je last hebt van jeugdpuistjes, zeker als je diezelfde avond nog een leuke date hebt, wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk kwijt. Niet alleen is de jeuk en de irritatie op je gezicht erg irritant, maar het ontsiert je gezicht ook nog eens. Wat doe je dan? Dan pak je het eerste en beste product wat je tegenkomt met de tekst: “Jeugdpuistjes binnen een paar uur weg!”. Je gaat aan de slag, maar wat blijkt? Helemaal niet waar! In de meeste gevallen heb je dan een product van Clearasil te pakken, een product wat helemaal niet doet wat het belooft. In mijn ogen een duidelijk geval van misleidende reclame. Hoe dit in elkaar steekt, lees je in dit artikel.

Wat veroorzaakt jeugdpuistjes?

Om verderop in het artikel duidelijk te kunnen maken waarom Clearasil zo slecht is bij de behandeling en het voorkomen van jeugdpuistjes, eerst even een kleine uitleg over jeugdpuistjes in het algemeen, en natuurlijk over het ontstaan van acne.

Jeugdpuistjes krijgen we in onze puberteit, dat is algemeen bekend. Dit heeft te maken met de veranderende hormoonhuishouding in die periode. Hormonen zorgen er onder andere voor dat je lichaam verandert. Met betrekking tot de jeugdpuistjes hebben we het dan over een verhoging van de talgproductie en vergroting van de talgklieren. Dit, in combinatie met ophoping van natuurlijk vuil, kan zorgen voor verstopping van de talgklier waardoor uiteindelijk puistjes kunnen ontstaan.

Jeugdpuistjes zijn, zeker in deze leeftijdsperiode, ontzettend lastig. Stel je wordt wakker met een hele grote puist op je voorhoofd, en je hebt diezelfde avond een date. Ramp! Dan ben je heel erg snel geneigd om dit op te lossen met een paardenmiddel. In de reclame worden gouden bergen beloofd: “Binnen een paar uren je puistje helemaal verdwenen”. Zal misschien wel, maar een nacht later komen ze in meervoud weer terug. Geen definitieve oplossing dus. Alternatief is om het puistje dan maar uit te knijpen: Ook helemaal fout!

Helaas is de beste manier om jeugdpuistjes te bestrijden, vaak ook de manier die het langste duurt. Maar dan ben je er ook helemaal vanaf, of in ieder geval voor het grootste deel.

Ben jij een kluns die zijn eigen ongezondheid en overgewicht versterkt?

Doe deze test en ontdek wat jouw afslank intelligentie is.

 

Wat je in ieder geval NIET moet doen:

  1. Stop met het gebruiken van foundation. Foundation heeft de nare eigenschap dat het de poriën blokkeert waardoor er meer en meer sprake zal zijn van ophoping van de overproductie aan talg. Door deze ophoping zullen er weer nieuwe jeugdpuistjes bijkomen. En dat is het laatste wat je wilt!
  2. Geloof niet wat er in dure reclames gezegd wordt. Een mooi voorbeeld is het merk Clearasil. Als er iets slecht is voor je huid, dan is dat het wel. Clearasil gaat er van uit dat jeugdpuistjes alleen maar ontstaan door oppervlakkig vuil op de huid. Daarom zit er relatief heel veel alcohol in de producten van Clearasil. Alcohol reinigt inderdaad, maar droogt de huid ook uit. En een droge huid zorgt weer voor meer puistjes. Verderop in dit artikel ga ik hier dieper op in.
  3. Ga niet zomaar een jeugdpuistjes uitknijpen. Niet alleen doet dit pijn, maar er kunnen daarna ook littekens gaan ontstaan. Daarnaast kan er vuil van je vingers in het wondje komen, waardoor de plek kan gaan ontsteken. Ook druk je het pus niet alleen naar buiten, maar ook een deel naar binnen, dus onder de omliggende huid. Hierdoor ontstaan weer nieuwe ontstekingen. Hoe verleidelijk het zelf uitdrukken van jeugdpuistjes ook is, niet doen!
Ontdek in Oscar Helm’s Live Webinar wat de 3 grootste mythes zijn van afvallen

Bemachtig hier één van de beperkte plekken en ontdek hoe jij buikvet kan verbranden

Maar wat dan WEL?

  1. Gebruik ten allen tijde een goede dagcrème. Dit beschermd je huid tegen alle weersinvloeden en mogelijke vervuiling als je buiten bent. Denk er wel om dat je goed de ingrediëntenlijst van de dagcrème leest. Er mogen geen agressieve stoffen in zitten, want hiervan gaat je huid alleen maar irriteren. Kies een dagcrème op basis van natuurlijke stoffen. Ok, dit is wat duurder, maar het is écht het beste voor je gevoelige huid.
  2. Dat je geen agressieve middelen zoals alcohol moet gebruiken, om je huid schoon te maken, hebben we al eerder vastgesteld. Gebruik liever een reinigende melk in combinatie met lauw water. Doe dit minimaal twee keer per dag. Na deze reiniging kun je de eerder genoemde dagcrème aanbrengen om je huid te beschermen.
  3. Profiteer in de zomerperiode van de zon. Vermijd de schaduw en ga lekker in het zonnetje liggen! Door de zon drogen de jeugdpuistjes uit, waardoor ze verdwijnen. Ook het zoute water van de zee zal je goed doen. Maar ondanks het feit dat de zon je goed zal doen, het is wel belangrijk dat je een goede zonnebrandcrème gebruikt om je te beschermen tegen de schadelijke UV-straling. Ook hier geldt weer: Gebruik een zonnebrandcrème op natuurlijke basis, zonder agressieve producten.
  4. Voor de meiden kan de anticonceptiepil een oplossing zijn. Door het gebruik van de pil zullen de hormonen tot rust komen, wat zeker mee zal helpen om de jeugdpuistjes tot bedaren te brengen. Hiervoor moet je een afspraak maken met je huisarts.
  5. Je kunt ook regelmatig een bezoekje brengen aan de schoonheidsspecialiste. Deze weet vaak exact welke behandeling en welke producten het beste zijn om je huid goed te reinigen. Zeg vooraf wel even duidelijk dat je je huid wilt reinigen in verband met acne.
  6. Als je, met al deze tips, geen vorderingen boekt, maak dan een afspraak met de huisarts of met een dermatoloog. Deze kan gericht medicijnen en een behandeling adviseren.
  7. Eet gevarieerd en gezond, voorkom stress en ga lekker sporten. Deze drie zaken hebben een grote invloed op je acne. Daarnaast is het natuurlijk ook heel erg positief voor je algemene gezondheid.

Waarom Clearasil een waardeloze oplossing is!

Clearasil is een merknaam van een groot aantal producten om de huid te behandelen tegen acute acne en producten die een preventieve werking hebben op de vorming van jeugdpuistjes. In het begin, we spreken dan over de vijftiger jaren, werd veel gebruik gemaakt van Resorcinol en zwavel. Tegenwoordig bestaan de producten voornamelijk uit waterstofperoxide of salicylzuur, triclosan en benzoylperoxide.

Als je de ingrediëntenlijsten van de Clearasil producten goed bekijkt dan zie je ook dat er relatief veel alcohol in het product verwerkt is. Alcohol heeft als eigenschap dat het goed reinigt, maar heeft de nare bijwerking dat het de huid extreem uitdroogt. En een droge huid zal alleen maar zorgen voor nog meer jeugdpuistjes. Daarnaast is alcohol ook erg agressief op een gevoelige huid, en we kunnen stellen dat een acne-huid een gevoelige huid is.

Toegegeven, het Salicylzuur wat ook in Clearasil verwekt is, is een bewezen middel tegen jeugdpuistjes. Tenminste als de hoeveelheid afdoende is. Door de medische wetenschap wordt een hoeveelheid van 1,5% tot 2% als werkzaam beschouwd. Maar de aanwezige alcohol zal er op termijn voor zorgen dat de puistjes weer terug gaan komen. Dat schiet dus allemaal niet op. Kost veel geld, en zal op termijn niet het verwachte resultaat geven.

Op internet vond ik een paar commentaren van de producent van Clearasil, naar aanleiding van de eerder genoemde commentaren. Wat mij het meeste getroffen heeft, zijn de volgende commentaren:

“Natuurlijk zit er alcohol in onze producten; In 99% van de middelen tegen puistjes zit alcohol.”

Ja en? Dat wil nog niet zeggen dat alcohol een goed bestanddeel is. Alcohol zul je inderdaad in veel acne-producten vinden, maar het is en blijft een slechte keuze.

“Het is heel persoonlijk of het voor jou werkt. Clearasil is een cosmetisch product, geen geneesmiddel. Het is een dermatologisch getest schoonmaakmiddel. Clearasil helpt eigenlijk niet tegen puistjes, maar helpt je je huid schoon te houden zodat niet meer puistjes ontstaan.”

Een zeer opmerkelijk commentaar van de woordvoerder van Clearasil. Immers, de producten van Clearasil worden gepromoot als anti-acne middelen, terwijl dit commentaar wat anders zegt. Natuurlijk, het schoonmaken van de huid zal verdere jeugdpuistjes deels voorkomen, maar dat moet beslist niet met alcohol! Kortom, persoonlijk vind ik de reclame van Clearasil buitengewoon misleidend. Er wordt immers wel gesuggereerd dat het een middel is om acute problemen met puistjes op te lossen.

Mijn conclusie

Gebruik géén Clearasil, maar ga op zoek naar niet-agressieve middelen. Lees aandachtig de ingrediëntenlijst door! Zodra je het woord ‘alcohol’ tegenkomt, of een variant hiervan, lekker laten staan!

Laat je goed voorlichten voor een product met een zachtere aanpak. Benzolperoxyde is over het algemeen een goede keuze als ingrediënt.

De werking van Benzolperoxide

Deze stof wordt over het algemeen beschouwd als één van de meest effectieve middelen tegen acne, tenminste van de middelen die vrij verkrijgbaar zijn bij de apotheek. De gel zal de hoornlaag, de bovenste huidlaag, losweken en zal zorgen dan de groei van nieuwe huidcellen wordt geremd. Door deze acties zullen de poriën minder snel verstopt raken. Daarnaast heeft de gel een remmende werking op de ontwikkeling van nieuwe bacteriën die acne kunnen veroorzaken.

Ik moet er eerlijkheidshalve wel bij zeggen dat Benzolperoxide mogelijk bijwerkingen kan hebben. Gedurende de eerste weken van gebruik kan de huid enigszins geïrriteerd raken. Je hebt dan last van een branderig gevoel, jeuk en schilfertjes. Dit moet binnen een paar weken weer verdwijnen. Als dit niet het geval is, dan direct stoppen en even een afspraak met de huisarts maken. Er kan dan sprake zijn van een dieperliggende oorzaak.

Benzolperoxide kun je onder andere in de producten vinden die onder de volgende handelsnamen in het schap van de apotheek liggen: Benzac W, Acnecare Crème en Duac Acne.

Wil jij recepten waarmee jij je gezondheid kan herwinnen en flink kan afvallen?

Neem dan een kijkje op de onderstaande link.

Oscar Helm is Nederlands snelst groeiende gezondheidsguru en dat is om een reden.

Klik hier en ontdek precies wat ik bedoel

 

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *