web statistics
Waarom Priorin De Vuilnisbak In Kan - Genees Je Zelf

Waarom Priorin Slecht Werkt + 9 Haargroei Tips

Kijk maar eens op internet: Er zijn zo vreselijk veel haargroeimiddeltjes op de markt. De meeste hebben weinig tot geen resultaat, of zijn veel te duur voor wat ze bieden. Eén daarvan is Priorin. Maar eerst even algemene informatie over haar en haaruitval.

De levenscyclus van je haar

Je haar heeft een bepaalde levenscyclus, en dat is per persoon verschillend. Ik wil niet te veel in detail treden, maar een beetje basiskennis is voor dit artikel wel erg belangrijk om goede keuzes te kunnen maken.

Je haar kent drie fases: De groeifase, de uitvalfase en de rustfase. De uitvalfase duurt ongeveer 2 tot 3 weken en de rustfase duurt ongeveer 3 maanden. Dat is voor de meeste personen ongeveer gelijk.

Maar de groeifase kan per persoon variëren tussen de 2 en de 7 jaar. En dit laatste gegeven is erg belangrijk om te kunnen begrijpen waarom je haar nooit langer wordt dan een bepaalde lengte.

We kunnen er van uitgaan dat je haar ongeveer 1 centimeter per maand groeit. Als jij dan een groeifase hebt van 2 jaar, zal je haar nooit langer worden dan 24 centimeter (24 maanden a 1 centimeter per maand). Maar als jij een groeifase hebt van 7 jaar, dan wordt je haar maximaal 84 centimeter worden. (7 jaar a 12 maanden x 1 centimeter)

Dus als je graag lang haar wilt, maar het wordt nooit langer dan die eerste 24 centimeter, dan zal dat waarschijnlijk ook nooit lukken, wat je ook probeert.

Ben jij een kluns die zijn eigen ongezondheid en overgewicht versterkt?

Doe deze test en ontdek wat jouw afslank intelligentie is.

 

Mogelijke oorzaken van ongewild haarverlies

Er zijn heel veel mogelijke oorzaken voor haarverlies. Ik zet de belangrijkste even voor je op een rijtje:

 • Erfelijkheid.
 • Een ziekte (bijvoorbeeld een traag werkende schildklier).
 • Mechanische beschadiging door elastiekjes en strak naar achteren trekken.
 • Stress.
 • Bijwerkingen van medicatie.
 • Ongezond voedingspatroon en levensstijl.
Ontdek in Oscar Helm’s Live Webinar wat de 3 grootste mythes zijn van afvallen

Bemachtig hier één van de beperkte plekken en ontdek hoe jij buikvet kan verbranden

Zoveel middeltjes…

Ongewild haarverlies heeft vaak heel veel impact op het leven van die betreffende persoon. Een volle haardos wordt vaak geassocieerd met jeugdigheid, aantrekkelijkheid en gezondheid. Maar als het haar uit begint te vallen en er ontstaan kale plekken, dan voel je de ‘ouderdom’ naderbij komen. Een heel gevoelig punt!

Mannen en vrouwen met dit soort gevoelens zijn relatief gemakkelijke klanten voor allerlei obscure middeltjes en methodes die via internet verkocht worden. Lekker anoniem en ze beloven allemaal gouden bergen! Behalve voor je portemonnee, maar dat is op zo’n moment minder relevant.

Ik kan je op voorhand zeggen: Deze middeltjes en methodes werken niet, of ze zijn allemaal gebaseerd op bekende natuurlijke middelen. Als je die wilt weten, moet je even doorlezen, want ze staan allemaal aan het einde van dit artikel. Helemaal gratis!

Er zijn maar 3 middelen die wel een positieve werking hebben, maar dat zijn medicijnen. Met andere woorden: Je moet naar je huisarts, dan naar een specialist, en dan kun je misschien een recept krijgen om één van die middeltjes bij de apotheek af te kunnen halen. Deze middelen zijn voor ongeveer 80% van de mensen werkzaam, je haar gaat er inderdaad weer van groeien. Maar op het moment dat je stopt, zal de haargroei stoppen en zal het uitvallen weer beginnen, zoals voorheen. Wil je dus haar houden, dan zou je deze middelen levenslang moeten slikken.

Er zijn ook heel veel vrij verkrijgbare middeltjes, maar deze zijn door de lage dosis meestal niet werkzaam. En als er werkzame stoffen in zitten, dan is dit om mooier en voller haar te krijgen, en niet om kale plekken weer op te vullen met jouw jeugdige haar van 30 jaar terug. Eén van die middelen is Priorin.

Uitgelicht: Priorin

Priorin is één van de vele middeltjes tegen ongewenst haaruitval. Als we naar de ingrediënten kijken, valt het op dat er eigenlijk alleen maar natuurlijke stoffen in zitten. Nog sterker, het is eigenlijk alleen maar een supplement van voedingsstoffen. Dezelfde voedingsstoffen die je ook in een gezond en gevarieerd voedingspatroon zult vinden.

Natuurlijk kun je dit gebruiken als je geen tijd hebt om goed te eten, dat je continue last hebt van stress en dat je dus een ernstig ongezonde levensstijl hebt. Maar dan heb jij grotere problemen dan alleen maar haaruitval. Met een soortgelijke levensstijl is het niet de vraag OF je last krijgt van ziektes en aandoeningen, maar WANNEER. Hier kan Priorin niet bij helpen.

Daarnaast is het een duur middel voor iets wat je in een gezonde levensstijl in voldoende hoeveelheden binnenkrijgt.

Aan de andere kant: Het middel is ook alleen maar nuttig als de oorsprong van het haaruitval niet erfelijk is. Als erfelijkheid een factor speelt, dan helpt daar geen enkel middeltje meer tegen.

Het is uiteindelijk beter om gezond en gevarieerd te eten, en er een gezonde levensstijl op na te houden.

9 tips om je haargroei te stimuleren

Kaal worden tegengaan, mooier haar, kaalheid afremmen, haaruitval terugbrengen….Hoe je het ook wilt noemen en om wat voor reden je dit artikel ook leest: De onderstaande tips zijn algemeen toepasbaar. Want de basis van (mooi)haar is voor iedereen hetzelfde.

Het is bekend dat ik sterk voorstander ben van natuurlijke oplossingen en ben er ook van overtuigd dat een gezond lichaam tot op zekere hoogte zelf zaken op kan lossen. Maar dan moet er natuurlijk wel goed voor dat lijf gezorgd worden. Bekijk onderstaande tips maar eens kritisch. Zie jij iets opvallends?

Haargroei tip 1: Stress aanpakken

Stress heeft heel erg veel invloed op het functioneren van je lichaam, en dan met name voor je haren: Tijdens stress wordt er veel meer adrenaline aangemaakt door je bijnieren dan normaal. Als je dan ook nog eens een slechte doorbloeding hebt van je hoofdhuid, zal deze adrenaline heel erg lang in je hoofdhuid blijven zitten. Uiteindelijk komt deze zelfde adrenaline in je talgkliertjes terecht in de vorm van melkzuur. En melkzuur is funest voor je haren, want onder invloed van melkzuur kan het afsterven. Doe dus iets aan die stress, niet alleen voor je haren maar voor je algehele gezondheid.

Haargroei tip 2: Stop met chemische shampoo

Van nature zit er een vetlaag op je huid die onder andere de zuurgraad van de huid beschermd. De huid hoort lichtzurig te zijn. Maar door het gebruik van de hedendaagse ‘chemische’ shampoos lost deze beschermende vetlaag op, waarna de hoofdhuid heel gemakkelijk, en met succes, aangevallen kan worden door giftige stoffen van buitenaf. Gebruik liever een shampoo die niet geparfumeerd is, en gemaakt is van natuurlijke grondstoffen. Als dit erg lastig is, lees dan goed de etiketten van de shampoos in de supermarkt, en zoek een zeer milde shampoo met zo weinig mogelijk toevoegingen.

Haargroei tip 3: Een goede doorbloeding is cruciaal!

Een goede doorbloeding van je lichaam, en speciaal je hoofdhuid, is van heel groot belang. Als je bijvoorbeeld veel last hebt van koude voeten en koude handen (de extremiteiten van je lijf) dan is er iets aan de hand met de doorbloeding van je lichaam. Grote kans dat je een afwijking hebt in de werking van je schildklier. Niet alleen heeft di gevolgen voor je haardos, maar kan voor heel veel andere klachten zorgen.

Een andere manier om de doorbloeding van je hoofdhuid te stimuleren is het regelmatig bezoeken van een sauna. En wat dacht je van een heerlijke hoofdmassage? Allemaal manieren om de doorbloeding te bevorderen.

Haargroei tip 4: Voedingssupplementen

Voedingssupplementen zijn altijd een goede aanvulling op je voedingspatroon, als je zelf niet in staat bent om helemaal gezond en gevarieerd te eten, zoals het eigenlijk zou moeten. Supplementen die een positieve werking op je haardos hebben: Zink, Kiezelzuur, L-Cysteïne, Zwavel, vitamine B en Vitamine C. Maar besef wel dat het altijd beter is om gewoon te eten, gezond en gevarieerd, zodat je van nature al deze elementen al binnen krijgt.

Haargroei tip 5: Eet gezond en gevarieerd

Je kunt natuurlijk allemaal extraatjes innemen om aan te vullen wat je denkt te missen. Maar de basis is natuurlijk een gezond en gevarieerd voedingspatroon wat, mits goed toegepast, op een natuurlijke manier voorziet in de complete behoefte aan voedingsstoffen voor je lichaam. Deze voedingsstoffen zijn de bouwstenen voor je lichaam. Zonder deze basisstoffen is het niet mogelijk om optimaal te functioneren, dus is het ook niet mogelijk om op eigen kracht sterk en gezond haar te maken. Door gezond en gevarieerd te eten heb je in principe genoeg voedingsstoffen.

Aan de andere kant, kun je je voedingspatroon wel een beetje aanpassen omwille van je haar. Je haar bestaat bijvoorbeeld uit Keratine, en een onderdeel van Keratine is het eiwit Cysteïne. Dit eiwit heeft zwavel nodig. Om die reden kun je bijvoorbeeld kiezen om wat meer zwavelhoudende voeding te eten. Denk hierbij eens aan: Boerenkool; spruitjes, bloemkool of broccoli.

Haargroei tip 6: Controleer je medicijnkastje

Er zijn veel medicijnen in omloop die haaruitval als vervelende bijwerking hebben. Een heel bekend voorbeeld is natuurlijk de chemotherapie. Daarvan is het effect al vrij snel zichtbaar, en uiteindelijk zul je helemaal kaal worden. Hierbij een listje met andere medicijnen die deze vervelende bijwerking in meer of mindere mate ook hebben:

 • Medicatie die de bloeddruk verlaagd (Bètablokkers of ACE-remmers)
 • Medicatie tegen jicht (Allopurinol)
 • Zuurremmers (Cimetidine)
 • Hormonale medicatie (Danazol)
 • Medicatie tegen buikkrampen (Carbamazepine)
 • Medicatie die het percentage vet in het bloed verlagen (Clofibraat)
 • Bloed verdunnende middelen (Cumarine, Heparine)
 • Medicijnen voor de schildklier (Thiamazol)

Ook kan ik stellen dat een overmaat aan vitamine A (de natuurlijke vorm) ook kan leiden tot ongewenst haaruitval. Ook de anticonceptiepil kan invloed hebben op je haargroei, want deze regelt op een kunstmatige manier de hormonale balans in je lichaam.

Haargroei tip 7: Alwéér een reden om te stoppen met roken…

Doorbloeding van je hoofdhuid is een essentiële factor voor gezond haar, dat hebben we in tip 3 al vastgesteld. Het is een bewezen feit dat roken zorgt voor vernauwing van je bloedvaten, en dat is een slecht idee. Je hoofdhuid en je haren hebben het al zo moeilijk, en dan komt die vaatvernauwing er ook nog eens bij! Daarnaast is het sowieso gezonder om te stoppen met roken, maar dat is een ander verhaal…

Haargroei tip 8: Vermijd hormonale middeltjes

Er wordt al eeuwenlang gezocht naar allerlei middeltjes om je haar beter te laten groeien. Pas de laatste tien jaar hebben wetenschappers vorderingen geboekt. Inmiddels zijn er 3 middelen die geregistreerd zijn en op recept verkrijgbaar zijn. Er van uitgaande dat deze middeltjes ook echt werken, moet je hier toch mee oppassen. Alle haargroeimiddelen, geregistreerd of niet, bevatten hormonen en beïnvloeden dus je hormoonbalans. Je hormoonbalans is een wankele balans die heel snel van slag is, wat weer de oorzaak kan zijn van veel grotere problemen. Daarbij komt het feit dat de hormoonbalans herstellen een kwestie van lange adem is.

Haargroei tip 9: Plantenextracten

Je moet er zelf wel voor open staan, maar bij veel mensen hebben extracten van bepaalde planten beslist een positief effect op de haargroei. Ik ga ze hier niet allemaal behandelen, maar om je een beetje op weg te helpen: Gingko Bilbao, Brandnetel, Jamorandi Blad, Ginseng Wortel en Saw Palmetto (zaagbladpalm) zijn wel de meest bekende planten die kunnen zorgen voor een mooie, volle bos haar.

Tot slot…

Ik vroeg je aan het begin van het artikel om de tips kritisch te bekijken, met de vraag of er iets is wat jou opvalt. Inderdaad, de meeste tips gaan over gewoon gezond leven, wat ieder mens eigenlijk zou moeten doen. Een gezonde levensstijl voor een gezond lichaam. En een gezond lichaam kan zelf een groot deel van de kwalen en aandoeningen op voorhand oplossen.

Met andere woorden: Als je haarverlies een medisch probleem is, dan kan je lijf dit zelf oplossen, maar dan moet je wel goed voor dat lijf zorgen.

Als de kaalheid en het haaruitval het gevolg is van erfelijkheid, dan heb je in deze context vrij weinig aan deze tips: Het haaruitval zal gewoon doorgaan, en daar helpt dan geen middeltjes meer tegen.

Tsja, en als het voorgaande allemaal niet helpt zijn er nog wel een paar andere wegen om weer een volle haardos te krijgen. De meest effectieve is natuurlijk een haartransplantatie. Een dure en langdurig proces waarbij donorharen letterlijk stuk voor stuk worden ingeplant in jouw hoofdhuid.

Aan de andere kant: Waarom niet gewoon lekker kaal? Voor mannen is dit inmiddels sociaal geaccepteerd en zelfs heel erg hip en cool. Maar vraag wel even advies aan je kapper, want niet ieder hoofd is qua vorm geschikt om kaal door het leven te gaan. Bij de één staat het gewoon beter dan bij de ander.

Wil jij recepten waarmee jij je gezondheid kan herwinnen en flink kan afvallen?

Neem dan een kijkje op de onderstaande link.

Oscar Helm is Nederlands snelst groeiende gezondheidsguru en dat is om een reden.

Klik hier en ontdek precies wat ik bedoel

 

5 Reacties op "Waarom Priorin Slecht Werkt + 9 Haargroei Tips"

 1. Martin

  says:

  Heeft er iemand ervaring met finasteride (1mg)

  Hier hoor en lees ik veel positieve resultaten over.

  Ben benieuwd naar de ervaringen met dit product.

  • Joop Stemerdink

   says:

   Hi Martin,

   Finasteride is volgens mij een van de drie medicamenten waar over gesproken wordt in het artikel. Het werkt maar wel je hele leven slikken.

   Groeten,
   Joop

  • Martijn

   says:

   Beste Martin ik gebruik het nu anderhalf jaar en ben best positief. Had last van beginnende kaalheid en op het kale plekje achterop begint het weer te groeien. Als je al kaal bent heeft dit weinig uitwerking de haarzakjes moeten wel levensvatbaar zijn dus als je begint, prima, lees wel de bijsluiter: ik heb zelf nog geen klachten ondervonden van bijwerkingen dusver.

 2. Rachida

  says:

  Hallo,

  Ik heb dus een schildklieraandoening (werkt te langzaam), wat kun je me specifiek aanraden?? Ik heb ook steeds dunner wordend haar en ik heb ook al een kaal plekje (goddank niet zichtbaar). Qua shampoo gebruik ik al jaren Andrelon voor krullend haar en de daarbij behorende conditioner.

  Ik ben erg benieuwd!

  Groet,
  Rachida

 3. Jolan

  says:

  Hoi,
  Ik heb een vraagje, je hebt het over plantenextracten, echter hoe zijn deze toe te passen, of waar zitten deze in?
  Groet,
  J

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *