web statistics

Waaraan merk je dat jouw gehoor achteruit gaat?

Het niet meer uit elkaar kunnen halen van gesprekken duidt erop dat er sprake is van gehoorverlies. Maar, wat is nu eigenlijk gehoorverlies? Gehoorverlies treedt op wanneer een deel van je oor niet naar behoren werkt.

In de westerse wereld is het de derde meest voorkomende gezondheidsprobleem. En voor velen heeft het effect op de kwaliteit van het sociale leven, waardoor relaties onder spanning kunnen komen te staan. Helaas ben je niet de enige met gehoorverlies, miljoenen mensen hebben een vorm van gehoorschade tot zelfs ernstig gehoorverlies. Het is wel belangrijk om stappen te ondernemen en je te laten testen bij een audicien, voor je verder in een sociaal isolement raakt.

Doe een gehoortest als je moeite hebt om gesprekken te volgen. 

Waarin kun je gehoorverlies in onderverdelen?

Er zijn drie verschillende soorten gehoorverlies, dit heeft te maken met waar de gehoorbeschadiging is ontstaan. Het gehoorverlies kan als oorzaak hebben:

  • Geleidend ‒ Wanneer het je buiten- of middenoor betreft.
  • Perceptief ‒ Als het probleem inwendig is, en dus je binnenoor betreft.
  • Gecombineerd ‒ Wanneer beide problemen vertonen.

Natuurlijk speelt leeftijd, ziekte en genetica een belangrijke rol bij gehoorverlies. Maar in de tijd waarin we nu leven kun je een paar oorzaken toevoegen zoals: harde, langdurige herrie en medicijnen. Het grote gevaar is dat al deze oorzaken kunnen leiden tot onbehandelbare gevallen van gehoorverlies. Preventief af en toe een gehoortest doen is de manier om verdere gehoorschade te voorkomen. Ben je al flink wat gehoor verloren zijn er altijd toepassingen beschikbaar om toch te kunnen blijven communiceren.

Hoe de symptomen te herkennen?

Gehoorverlies begint sluipend. In begin gaat het zo langzaam dat je er totaal geen notie van hebt. Als je met een groepje mensen staat te praten denk je misschien bij jezelf, wat staan ze nu eigenlijk te mompelen. Je kunt het gesprek niet meer uit elkaar halen als er twee door elkaar praten. Je partner moet constant alles herhalen en je hebt een nieuwe telefoon nodig, want het geluid is niet goed meer. Eigenlijk ben je eigenwijs door niet direct je gehoor laten testen bij een audicien, maar je denkt ik hoor nog steeds dus alles is in orde. Maar langzaam gaat het steeds meer bergafwaarts en hoor je er niet meer bij.

Ben jij een kluns die zijn eigen ongezondheid en overgewicht versterkt?

Doe deze test en ontdek wat jouw afslank intelligentie is.

 

Durf het vrienden en familie te vertellen

Stop met smoesjes, zoals: “Er is teveel herrie hier”. “Ik versta er niets van, want het waait te hard”. “Kun je even wat duidelijk praten, want van dat gemompel kan ik niets maken”. Diep in je hart weet je dat het gehoor je in de steek gaat laten. Blijf het niet ontkennen ga naar een audicien voor een gehoortest en praat er met anderen over. Je vindt het misschien gênant om toe te geven en moeilijk om erover te praten. De mensen om je heen zullen je gehoorverlies misschien eerder opmerken dan jijzelf. Misschien heb je gehoorapparaten nodig, wacht daar niet te lang mee en voorkom verdere schade aan het gehoor.

Wil jij recepten waarmee jij je gezondheid kan herwinnen en flink kan afvallen?

Neem dan een kijkje op de onderstaande link.

Oscar Helm is Nederlands snelst groeiende gezondheidsguru en dat is om een reden.

Klik hier en ontdek precies wat ik bedoel

 

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *