web statistics

Thuis Wratten Bevriezen? 7 Stappen voor een Goed Resultaat

Hoe haal je zelf wratten weg? Waarschijnlijk loop je al een tijdje met deze vraag in je hoofd. Wratten zijn namelijk kleine plekjes op de huid die er vooral een beetje onsmakelijk uitzien. Ze kunnen verder weinig kwaad (soms doen ze misschien een beetje pijn), maar toch wil je er graag vanaf. Zeker als de wratten op een opvallende plek zitten, zoals je gezicht.

Een van de beste manieren om wratten te verwijderen is door ze te bevriezen. Dit klinkt als een heftige methode, maar je kunt wratten ook gewoon zelf thuis bevriezen! In dit artikel leer je stap voor stap hoe je jouw wratjes kunt bevriezen voor een goed en blijvend resultaat.

Wat zijn wratten precies?

Iedereen kent ze waarschijnlijk wel: wratten. Ze komen bijvoorbeeld voor op de kromme neus van een lelijke, oude heks. Het zijn lelijke knobbeltjes op de huid, die ruw en hard aanvoelen. Meestal komen wratjes op je handen of voeten voor, maar sommige mensen hebben ook wratten in hun gezicht. wratten-bevriezen2Behalve dat ze er niet zo mooi uitzien, kunnen wratten eigenlijk geen kwaad.

Wratten worden veroorzaakt door een virus, namelijk het humaan papillomavirus. Je kunt dit virus eigenlijk overal oplopen. Het is dan ook niet bekend waar je de meeste kans hebt om dit virus op te lopen. Mensen zeggen weleens dat je in openbare douches, zwembaden of door op blote voeten te sporten wratten kunt oplopen, maar daar is geen bewijs voor.

Omdat wratten zo besmettelijk zijn, is het belangrijk dat je er zo min mogelijk aanzit.

Op deze manieren kun je verspreiding van wratten zo veel mogelijk voorkomen:

  • Vermijd contact met je eigen wratten en die van anderen;
  • Peuter of krab niet aan je wratten; daardoor verspreidt het virus zich juist;
  • Deel geen kleding, handdoeken, sokken of schoenen met iemand die wratten heeft;
  • Zorg voor goede hygiëne, daarmee verklein je de kans dat het virus zich verspreidt.
Ben jij een kluns die zijn eigen ongezondheid en overgewicht versterkt?

Doe deze test en ontdek wat jouw afslank intelligentie is.

 

Hoe kun je wratten het beste verwijderen?

Er zijn verschillende manieren om wratten te verwijderen. Allereerst moet je kiezen of je naar de dokter wilt gaan voor je wratten of zelf de wratjes wilt verwijderen. De huisarts kan je wratten verwijderen met vloeibare stikstof, of ze wegbranden met een coagulatie-techniek. Er wordt dan een soort lasapparaat gebruikt om de wrat weg te branden.

wratten-bevriezen3Het is echter ook mogelijk om zelf wratten te verwijderen. Je kunt bij de drogist bijvoorbeeld verschillende zalfjes kopen die je op de wrat moet smeren. Deze zalfjes bevatten over het algemeen salicylzuur, dat ervoor zorgt dat het bovenste laagje van de wrat losweekt. Je moet deze zalfjes elke dag gebruiken.

Daarnaast zijn er allerlei huis-, tuin- en keukenmiddeltjes die zouden helpen tegen wratten. Mensen hebben al de gekste dingen gebruikt die volgens hen ‘echt wel werken’ om wratten weg te halen. Denk bijvoorbeeld aan nagellak, honing, een teentje knoflook of zelfs ochtendurine. Ons advies: hou het bij de ‘officiële’ middelen tegen wratten.

Ten slotte kun je zelf wratten bevriezen. Deze methode lijkt op wat de huisarts doet met vloeibare stikstof, maar dan doe je het thuis. Er zijn verschillende producten om zelf je wratten mee te bevriezen. Deze kun je online kopen of bij de drogist.

Ontdek in Oscar Helm’s Live Webinar wat de 3 grootste mythes zijn van afvallen

Bemachtig hier één van de beperkte plekken en ontdek hoe jij buikvet kan verbranden

Wat is de beste methode om wratten te verwijderen?

Uit onderzoek is gebleken dat gewone wratten op je handen het best verwijderd worden door middel van bevriezing (bron). In dit onderzoek waren bij 49% van de proefpersonen, die hun wratten bevroren met vloeibaar stikstof, de wratten na 13 weken verdwenen. Bij proefpersonen die zalfjes met salicylzuur gebruikten was dit 15%, terwijl in de groep die niets deed tegen de wratten slechts 8% genas.

Je ziet dus dat de beste methode tegen wratten het bevriezen van de wratten is.

Dat zou je natuurlijk bij de huisarts kunnen doen, maar waarom zou je als je het ook gewoon zelf kunt doen?

Er zijn verschillende producten verkrijgbaar om wratten te bevriezen. Nu volgt een uitgebreid stappenplan om zelf thuis je wratten te bevriezen.

7 stappen om zelf thuis wratten te bevriezen

Wratten thuis bevriezen is niet heel moeilijk, maar je moet wel op de juiste manier te werk gaan. Je gebruikt namelijk producten gebaseerd op cryotherapie (bevriezing); dat kan gevaarlijk zijn voor de gezonde huid. Lees het onderstaande stappenplan en je weet precies hoe je zelf wratten moet bevriezen!

Stap 1: Bepaal welke wratten je hebt

We hadden het net over welke methode het beste werkt tegen wratten. Daaruit kwam de bevriezingsmethode als beste uit de bus. Hier moeten we wel een kanttekening bij plaatsen: dit geldt alleen voor wratten op de handen. Voor wratjes op de voeten maakte het niet uit welke methode er gebruikt werd; daar werkte bevriezen even goed als gewoon afwachten.

Daarnaast is het niet handig om wratten te bevriezen die op je gezicht zitten. Daarom kun je het beste alleen wratten verwijderen die op je handen te vinden zijn. Je hebt daarbij de kleinste kans dat er iets misgaat en de grootste kans dat de wratten na een aantal weken afsterven.

Stap 2: Kies een product om wratten mee te bevriezen

wratten-bevriezen4Dit is voornamelijk gebaseerd op persoonlijke voorkeur. De bekendste producten om wratten mee te bevriezen zijn Wartner 2e generatie en HeltiQ WratWeg. Deze wrattenverwijderaars gebruiken hetzelfde principe, maar werken wel op een andere manier. Daarom leggen we in de verdere stappen uit wat je per product moet doen.

Stap 3: Kijk welke wratjes je wilt verwijderen

Je moet elke wrat apart behandelen, ook al zitten een aantal wratten heel dicht op elkaar. Kijk dus goed waar je wratjes precies zitten en welke je wilt behandelen. De kleinste wratjes zijn waarschijnlijk na één behandeling al verdwenen, grotere wratten zal je vaker moeten bevriezen voor een goed resultaat.

Wacht een minuut tussen het behandelen van meerdere wratten. Maak bij de HeltiQ WratWeg de kap van het spuitbusje na elke wrat schoon met een reinigingsdoekje en gebruik bij de Wartner 2e generatie telkens een nieuw schuimkopje. Dit vanwege hygiënische doeleinden en het effectief verwijderen van de wratten.

Stap 4: De wrattenverwijderaar klaarmaken

wratten-bevriezen5Dit is bij de HeltiQ WratWeg erg eenvoudig – deze is al direct klaar voor gebruik. Dit product bestaat uit een spuitbus met plastic kap. Het is heel belangrijk dat je de plastic kap niet van de spuitbus verwijdert! Deze kap moet je namelijk aansluiten op de wrat, zodat alleen de wrat bevroren wordt en niet de huid eromheen.

De Wartner 2e generatie vereist iets meer voorbereiding. Pak een schuimpje aan de blauwe kant tussen je duim en wijsvinger. Als je erop drukt, zie je een kleine opening verschijnen. Plaats deze opening over het stokje van de applicatorhouder, tot je het stokje niet meer kunt zien.

Pak nu de spuitbus en houd deze rechtop, van je lichaam af. Plaats de houder met het schuimpje in de opening van de spuitbus. Het schuimpje moet niet meer zichtbaar zijn. Tel nu 3 seconden af terwijl je het ventiel stevig indrukt. Daarbij hoor je een sissend geluid. Na 3 seconden kun je de houder met het schuimpje er weer uit halen en zie je dat het schuimpje doordrenkt is met een koude vloeistof.

Stap 5: Het product aanbrengen op de wrat

Bij de HeltiQ WratWeg is het belangrijk dat je de spuitbus zo verticaal mogelijk houdt. Houd je hand dan ook zo, dat je de spuitbus rechtop kunt houden en dat je de kap precies op de wrat kunt plaatsen. De rand van de kap moet precies kunnen aansluiten op je huid. Zo kun je de wrat effectief bevriezen.

Wacht bij de Wartner 2e generatie na de vorige stap nog 20 seconden, zodat het schuimpje perfect op temperatuur is. Je gebruikt dus alleen de applicatorhouder met het schuimpje erop, niet de hele spuitbus zoals bij de HeltiQ WratWeg.

Stap 6: De wrat zelf bevriezen

Nu komt de belangrijkste stap: het daadwerkelijk bevriezen van de wrat. De HeltiQ WratWeg gebruik je door de kap goed vast te houden en het spuitbusje 3 tot 5 keer kort na elkaar stevig in te drukken met je duim. In de onderstaande tabel kun je zien hoe vaak je de spuitbus moet gebruiken; dat hangt namelijk van de grootte van de wrat af.

wratten-bevriezen6

De Wartner 2e generatie gebruik je door het uiteinde van het schuimpje met een beetje druk op de wrat aan te brengen. Houd het schuimpje gedurende 20 seconden tegen de wrat geduwd, zodat deze goed kan bevriezen. Bij allebei de methodes voel je als het goed is een prikkelend, licht pijnlijk gevoel als gevolg van de bevriezing van de wrat.

Stap 7: Na de behandeling

Nu ben je klaar met de behandeling van je wrat! Als je nog een wrat wilt bevriezen, maak dan de kap schoon met een reinigingsdoekje (HeltiQ WratWeg) of gebruik een nieuw schuimpje (Wartner 2e generatie). Het schuimpje van de Wartner kun je pas na 2 minuten van de houder verwijderen. Doe dit met een doekje en vermijd aanraking met het schuimpje met blote handen, om infectie te voorkomen.

Ga nu net zo lang door tot je alle te behandelen wratten bevroren hebt. Na de behandeling kan er een blaar ontstaan op je wrat; dat hoort zo! Deze moet je dan ook niet doorprikken. Daarnaast kan de huid tijdelijk wit kleuren door de bevriezing, wat geen kwaad kan. Blijf zoveel mogelijk van de bevroren wratten af en houd ze goed schoon.

De wratten vallen als het goed is binnen twee weken van de huid af. Is dit niet het geval? Dan heb je te maken met een hardnekkige of grote wrat. Je kunt de wrat na twee weken opnieuw behandelen, maar wacht altijd tenminste twee weken tussen elke behandeling in. Zo simpel is het om zelf thuis je wratten te bevriezen!

Wil jij recepten waarmee jij je gezondheid kan herwinnen en flink kan afvallen?

Neem dan een kijkje op de onderstaande link.

Oscar Helm is Nederlands snelst groeiende gezondheidsguru en dat is om een reden.

Klik hier en ontdek precies wat ik bedoel

 

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *