web statistics
Effectieve oplossingen voor het Herpes Simplex Virus (HSV)

Effectieve Oplossingen voor het Herpes Simplex Virus (HSV)

In het vorige deel heb ik je uitgelegd wat het Herpes Simplex Virus is, hoe besmettelijk het is en wat de traditionele medicijnen hierin voor je kunnen betekenen. Mijn conclusie uit het vorige deel is eenvoudig: Het is beter om zelf zaken in de hand te nemen en op een natuurlijke manier, zonder medicatie, een uitbraak te stoppen en te voorkomen dat er nieuwe uitbraken komen. Hoe dit precies werkt, lees je in dit artikel!

Als je het eerste deel nog niet gelezen hebt, raad ik je aan om hiermee te beginnen. Het eerste deel vind je hier.

Een herpes uitbraak zo snel mogelijk stoppen

Je hebt dit artikel niet voor niets opgezocht, dus waarschijnlijk heb je nu een herpes uitbraak, hetzij HSV-1, hetzij HSV-2. Deze moet dan eerst zo snel mogelijk gestopt worden, waarna je je kunt concentreren op de acties die nodig zijn om nieuwe uitbraken in de toekomst te voorkomen.

In het geval van een koortslip kun je het volgende doen om de uitbraak zo snel mogelijk te stoppen:

  • Allereerst is hygiëne natuurlijk van heel groot belang.. Niet alleen om andere mensen te beschermen tegen besmetting, maar ook om je te beschermen tegen zelfbesmetting. Het is heel goed denkbaar dat je met je handen aan die vervelende jeukende plekjes krabt, en daarna raak je een klein, open wondje aan, elders op je lichaam. Ook even om te krabben, waarschijnlijk. Op deze manier verspreid je het herpesvirus in een heel hoog tempo. Er zullen nieuwe uitbraken ontstaan, op andere plakken. En dat is natuurlijk het laatste wat je wilt.
  • Je kunt met behulp van zuiveringszout proberen om de jeuk te verminderen en om de zweertjes uit te drogen. Breng het zuiveringszout op met een wattenschijfje. Doe dit heel gericht en heel voorzichtig, want je kunt met 1 wattenschijfje maar 1 keer deppen. Zou je meerdere keren deppen, dan verspreid je ongewild het virus over de omringende delen van de reeds besmette plekjes.
  • Een andere methode om de blaasjes uit te drogen is met behulp van waterstofperoxide. Neem bij voorkeur een 3% oplossing. Niet sterker! Dit kun je krijgen bij de apotheek, en wordt vaak gebruikt om wondjes te ontsmetten. Ook hier geld hetzelfde advies: maar 1 x deppen, anders verspreid je het virus over de omringende huid. Na het deppen laten drogen. Daarna zal het een beetje gaan branden. Dit kun je koelen met wat ijs. Een geduldwerkje, maar het is wel lonend. Als je klaar bent, kun er nog een beetje zinkzalf aanbrengen. Dit versnelt het genezingsproces.
  • Ook Tea Tree Olie wil nog wel eens helpen. Deze olie staat heel goed bekend om zijn infectie werende eigenschappen, en reinigende werking.
  • Appelciderazijn is een bekend middel door haar krachtige antioxidanten. Dit kun je toepassen zoals beschreven bij de waterstofperoxide.
  • Na één van eerder genoemde behandelingen, kun je de huid tot rust brengen met gebruikte zakjes zwarte thee. Dit zal de irritatie en het branderige gevoel stoppen.
  • Na het uitdrogen van een koortslip, kun je ook wat vitamine-E olie aanbrengen. Misschien niet voor de hand liggend, maar het is een feit dat deze olie zorgt voor een soepeler huid, en voor een veel sneller herstel na de behandeling. Om vitamine-E olie te krijgen, koop je gewoon een potje Vitamine-E capsules met vloeibare inhoud. Prik een gaatje in de capsule, en pers de olie eruit. Smeer dit voor het slapen gaan op de geïrriteerde plekjes. Laat dit rustig zitten gedurende de nacht.
  • Je kunt ook zogenaamde ‘super lysine zalf’ kopen, en dat op de plekjes smeren. Dit is een ideale combinatie van Tee Tree Olie, Vitamine A, Vitamine D, Vitamine E, zink en lysine. Dit zijn de beste stoffen voor het terugdringen van een uitbraak.

In het geval van genitale herpes kun je het volgende doen om de uitbraak zo snel mogelijk te stoppen:

  • Draag, zeker tijdens een uitbraak, katoenen ondergoed. Het ondergoed mag beslist niet strak zitten. Misschien niet zo sexy, maar ruim zittende onderbroeken voorkomen dat er onnodige wrijving is op de reeds geïrriteerde plekken.
  • Neem regelmatig een lekker warm bad (zonder badschuim of andere chemische troep). Hierdoor wordt de huid week en maakt het behandelen gemakkelijker. Na het badderen is het wel belangrijk dat je je heel goed afdroogt. Ga niet wrijven, maar voorzichtig deppen. Gooi daarna de handdoek direct in de was.
  • Idem als bij een koortslip: Breng zuiveringszout aan op de blaasjes. Brand wel een beetje, maar is heel effectief!
  • Idem als bij de koortslip: Appelcider Azijn. Deze kun je krijgen bij de betere natuurwinkel.
  • Idem als bij de koortslip: Tea Tree Olie
  • En als laatste, net als bij de koortslip, kun je ook de ‘Super Lysine Zalf’ gebruiken. Erg effectief om een uitbraak te stoppen!
  • Als de uitbraak heel ernstig is, kun je eventueel nog antiviraal medicatie gebruiken, bijvoorbeeld Valtrex. Maar let er wel op dat dit middel bijwerkingen heeft. Ik ben er zelf geen voorstander van, maar in sommige gevallen zal het wellicht noodzakelijk zijn om zwaarder geschut in te zetten.
Ben jij een kluns die zijn eigen ongezondheid en overgewicht versterkt?

Doe deze test en ontdek wat jouw afslank intelligentie is.

 

Stappenplan tegen nieuwe uitbraken

Het doel is uiteindelijk om een dusdanige levensstijl te implementeren, dat nieuwe uitbraken uiteindelijk tot de verleden tijd gaan behoren. Deze nieuwe levensstijl bespreken we in een aantal delen:

  1. Voedingssupplementen
  2. Aanpassing van voedingsgewoontes
  3. Slapen
  4. Stress aanpakken
Ontdek in Oscar Helm’s Live Webinar wat de 3 grootste mythes zijn van afvallen

Bemachtig hier één van de beperkte plekken en ontdek hoe jij buikvet kan verbranden

1) Voedingssupplementen

De eerste stap om onder andere je immuunsysteem te versterken, is het nemen van voedingssupplementen. Huh? Maar voedingssupplementen zijn toch alles behalve natuurlijk? Niet helemaal waar. Er zijn drie soorten voedingssupplementen in de handel:

Synthetische supplementen

Deze zijn vaak erg goedkoop en werken redelijk. De stoffen worden op een kunstmatige manier gemaakt. Is een goedkope methode, maar de werking is niet optimaal. Vaak worden de stoffen niet goed door het lichaam opgenomen.

Natuurlijke- en organische supplementen

Deze worden allemaal gemaakt van natuurlijke stoffen. De onderdelen worden gewonnen uit echte groente en fruit en andere producten. Voordeel hiervan is dat ze veel beter door je lichaam opgenomen worden. Ze zijn wel wat duurder, maar ondanks de prijs denk ik dat het een hele goede keuze is. Laat je hierin goed voorlichten!

De 4 meest belangrijke voedingssupplementen die je nodig hebt in de strijd tegen herpes:

Vitamine C

Van oudsher kent iedereen de bekende Vitamine C. Je moeder en grootmoeder waren al overtuigd van de positieve werking hiervan op het lichaam. Sinaasappels zijn bijvoorbeeld een belangrijke bron van Vitamine C. Het is bijna een ‘supervitamine’ die een hele grote rol speelt in het voorkomen van ontstekingen en in het versterken van de immuniteit. Om hiervan optimaal gebruik te kunnen maken, raad ik je aan om één keer per dag de maximale dosis van 1.000 mg te nemen. Tijdens een uitbraak mag je dit tijdelijk verhogen, maar nooit voor lange duur. Let goed op eventuele bijwerkingen en luister naar je lichaam. Bij twijfel direct de dosis weer naar beneden bijstellen.

Zink

Tegenwoordig hebben de meeste mensen een chronisch gebrek aan zink in hun lichaam. De functie van zink wordt heel vaak onderschat, e dat is erg jammer. Zink helpt mee tijdens het genezingsproces van de huid, en als belangrijkste versterkt zink het immuunsysteem. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ligt tussen de 10mg en de 25mg per dag. Je kunt ze kopen in de vorm van zuigtabletten of als capsules.

Bioflavonoïden

Dit is een stof die de meeste mensen niet kennen. Het staat ook wel bekend onder de naam Vitamine P. Deze stof is met name te vinden in groente en fruit die een hele diepe kleur hebben. Denk maar eens aan Aubergine of rode biet. Vitamine P is een enorm sterke antioxidant, dus helpt bij het tegengaan van infecties. Ook zorgt Vitamine P er voor dat de Vitamine C beter wordt opgenomen door het lichaam. Indirect werkt Vitamine P dus mee aan het versterken van het immuunsysteem.

Lysine

Lysine is een aminozuur die niet door het lichaam zelf aangemaakt kan worden. Dit heet dan in medische termen een ‘essentieel aminozuur’. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat een correcte dosering Lysine daadwerkelijk de groei van het herpesvirus kan vertragen. De werking van de lysine wordt ook nog eens versterkt door de aanwezigheid van Vitamine C, Zink en de Vitamine P. Vandaar dat deze 4 supplementen een zeer krachtig geheel vormen. Niet alleen in de onderhoudsfase belangrijk, maar juist ook tijdens een eventuele uitbraak.

Lysine is eigenlijk de tegenhanger van Arginine. Arginine is ook een aminozuur, maar deze heeft de nare eigenschap dat het juist de groei van het herpesvirus bevordert. Het is als het ware voedsel voor het virus. Lysine gaat juist de groei tegen, en beperkt ook nog eens de ontwikkeling van arginine. Dit betekent niet dat je helemaal geen arginine meer binnen mag krijgen, want het is een stof die je wel nodig hebt voor andere lichaamsfuncties. Maar het is de kunst om de balans tussen Lysine en Arginine terug te vinden. In speciale dieten voor herpes-patiënten staat ook altijd voorop dat de voedingsstoffen die veel Arginine bevatten gemeden moeten worden, en voedingsstoffen die veel Lysine bevatten hebben de voorkeur. Een normale dosering, in de onderhoudsfase, van 1.000 mg per dag is voldoende. Je kunt dit tijdens een uitbraak tijdelijk verhogen naar 3.000 mg.

Raadpleeg de verpakkingen voor de juiste hoeveelheden. Tijdelijk verhogen gedurende een uitbraak is toegestaan. Maar het is wel verstandig om dit even te overleggen met je behandelend arts.

2) Herpes-dieet

Om het herpesvirus kalm te houden, draait het eigenlijk om een aantal belangrijke zaken in een herpes-dieet:

  • Voedingsmiddelen die hoog in Lysine en laag in Arginine zijn.
  • Zo veel mogelijk vermijden van suikers, in alle vormen
  • Vermijden van verzadigde vetten. Is sowieso niet goed voor je lijf.

We hebben het al eerder gehad over Lysine en Arginine. Weet je nog? Arginine bevordert de groei van het Herpesvirus, en Lysine compenseert dit weer. Het is dus aan te bevelen dat je veel Lysine binnenkrijgt, en zo weinig mogelijk Arginine. Dit kun je realiseren door een voedselsupplement te nemen met Lysine, maar dan moet je nog steeds een Arginine-laag dieet hebben.

Een overdaad aan suiker is funest voor je lichaam in het algemeen, maar dient ook als brandstof voor het herpesvirus. Het is dus zaak om suikers zoveel mogelijk te vermijden. En dan heb ik het niet alleen over de witte, geraffineerde suiker, maar ook over de bruine suiker, de rietsuiker, de honing en alle andere soorten suiker. Inclusief de natuurlijke suikers uit fruit. Suiker blijft suiker, en heeft steeds hetzelfde effect op je lichaam. Het feit dat bijvoorbeeld honing als zoetmiddel de voorkeur heeft, ligt in het feit dat er naast suiker heel veel goede voedingsstoffen in de honing zitten. Iets wat totaal ontbreekt in de normale, witte suiker.

Daarnaast is het belangrijk om verzadigde vetten zoveel mogelijk te vermijden. Sowieso beter voor je algehele gezondheid.

Om deze opmerkingen meer concreet te maken, geef ik je hierbij een lijst met voedsel wat je zou moeten vermijden:

  • Vlees
    • Kippenpootjes
    • Kippenvleugeltjes
    • Lever
    • Rundvlees
    • Lamsvlees
    • Varkensvlees
  • Vis
    • Alle soorten schaaldieren, i.v.m. veel Arginine
  • Drinken
    • Alle soorten thee, behalve groene thee
    • Likeuren
    • Bier
    • Sapjes (i.v.m. suikers)
  • Brood & Pasta
    • Volkorenbrood
    • Wit brood
    • Gewone pasta
    • Volkorenpasta
    • Witte rijst
    • Bruine rijst
  • Lekkernijen en gemak
    • Snoep
    • Fastfood
    • Alle eten uit blik
    • Alle eten uit de magnetron
    • Chocolade
  • Noten en Zaden
    • Rozijnen
    • Amandelen
    • Hazelnoten
    • Havermout
    • Pistache Noten
    • Cashew Noten
    • Pinda’s

En dan de voedingsmiddelen die de voorkeur hebben:

  • Vetten
    • Margarine
  • Brood
    • Roggebrood, maar in beperkte mate
  • Drinken
    • Water
    • Melk
    • Groene Thee
  • Vis
    • Tonijn
    • Heilbot
    • Makreel
    • Haring
    • Zalm
    • Kabeljauw
  • Vlees
    • Mager rundvlees
    • Kalkoenfilet
    • Kipfilet
  • Fruit
    • Peren
    • Abrikozen
    • Appels
    • Mango
  • Zuivelproducten (light)
    • Yoghurt
    • Kaas
    • Eieren
    • Melk
  • Groenten
    • Spruitjes
    • Boerenkool
    • Broccoli
    • Komkommer
    • Tarwegras
    • Selderij
    • Knoflook
    • Wortels
    • Bieslook
    • Spinazie
    • Prei
    • Rode Kool
    • Courgette
    • Bieten
    • Sla
    • Radijs
    • Bloemkool
    • Uien
    • IJsbergsla
    • Kool
    • Tomaten
    • Artisjokken
    • Asperges
    • Aardappelen

Met behulp van voorgaande lijst kun je zelf, naar eigen smaak en behoefte, een dieet samenstellen.

3) Slapen

Slapen is een levensbehoefte. Als we niet goed slapen dan kunnen we ook niet meer goed functioneren. En dan heb ik het niet alleen over het aantal uren wat we slapen, dus de kwantiteit, maar juist ook over de kwaliteit van slapen. Met name de kwaliteit van slapen bepaald hoe uitgerust je de volgende dag bent. Uitgerust zijn is belangrijk, want dan ben je pas in staat om je de volgende dag te kunnen concentreren op alle nieuwe uitdagingen die staan te wachten.

Slapen is een proces om je lichaam tijdens de nacht weer op te laden, om nieuwe energie te krijgen. Bij voldoende slaap heb je genoeg energie om de hele volgende dag zonder problemen door te komen. Maar slaap je niet goed, dan heeft dit de volgende dag direct gevolgen. En op langere termijn kan dit hele ernstige gevolgen hebben voor je algemene gezondheid. Met name je immuunsysteem krijgt hiervan een flinke tik. Deze gaat, bij ernstige vermoeidheid, minder efficiënt werken waardoor in dit geval het non-actieve herpesvirus de kans krijgt om zich te ontwikkelen en te zorgen voor een nieuwe uitbraak. Goed slapen is dus heel erg belangrijk!

Neem de volgende tips ter harte:

  • Kijk eens heel kritisch naar je eigen slaapkamer. Is het donker genoeg? Hoe is het gesteld met de kwaliteit van het matras en het kussen?
  • Staat er een televisie in je slaapkamer? Verwijder deze dan direct. Geef de voorkeur aan een boek voor het slapen gaan.
  • Regelmatig sporten bevordert de nachtrust. Maar ga niet meer in de avond sporten.
  • Voor je gaat slapen, neem dan een kopje thee. Kamillethee bijvoorbeeld. Dat werkt rustgevend en bevordert de slaap.
  • Zorg dat je lichaam tijdens de nacht goed kan ademen. Slaap dus in je ondergoed of, nog beter, slaap gewoon naakt.
  • Neem een lekkere warme douche voordat je gaat slapen. Daar wordt je lekker rozig van.
  • Ga niet meer zwaar tafelen voordat je gaat slapen. Neem een kleine snack in combinatie met een kopje thee.
  • Zorg dat je een goede wekkerradio hebt zodat je in de ochtend wakker wordt met een prettig muziekje in plaats van die vervelende alarmen. Sowieso is dat laatste niet goed voor je ochtendhumeur.

Zorg dus dat je altijd goed slaapt. Tijdens de nacht gaat je stressniveau helemaal naar beneden, en dat is weer goed voor je immuunsysteem. Tijdens wetenschappelijke onderzoeken is een verband aangetroffen tussen slapeloosheid, weinig energie, regelmatig ziek zijn en uitbraken van herpes.

4) Stress aanpakken

Stress is een heel raar ding. Stress zorgt er voor dat je lichaam minder efficiënt gaat functioneren. Onder andere het immuunsysteem heeft veel last van stress. Daarnaast zorgt stress ook dat we slechter slapen en vaak ook ongezonder eten. En dan gaat het plotseling wel heel erg snel achteruit!

Zonder heel erg uitgebreid op thema in te gaan, wil ik wel even een paar punten aantippen. Een paar aandachtspunten die je aan het denken gaan zetten. Om succesvol je herpesuitbraken te bestrijden, is een leven met zo weinig mogelijk stress een must!

Alles té serieus nemen

Neem niet alles in het leven té serieus. Sommige mensen tillen heel erg zwaar aan allerlei zaken waar ze zelf vaak geen invloed op hebben. Je kunt veel beter proberen te relativeren en er (innerlijk) om lachen. Dit geeft veel meer rust en je hebt er géén stress van. Er is een duidelijk verband aangetoond tussen de hoeveelheid stress en de hoeveelheid lachen. Mensen die veel lachen hebben beduidend minder stress, zijn minder vaak ziek etc. etc.

Niet kunnen ontspannen

Als je alleen maar onder spanning staat en nooit de tijd neemt om uit te rusten, dan blijven de stress-levels continue hoog. Dit is een hele slechte zaak. Vaak zie je dit bij de échte werkverslaafden. Deze voelen zich al schuldig als ze even niet aan het werk zijn. Rustig een boek lezen of even genieten van het zonnetje is er voor hen niet bij. Neem dus de tijd voor jezelf. Ga er eens lekker op uit, samen met vrienden of met je familie. Het zal je goed doen!

Niks los kunnen laten

Ik kom regelmatig mensen tegen die zich zorgen maken om van alles en nog wat. Die proberen iedere situatie te veranderen. Dat zijn de mensen die niks los kunnen laten en niet in staat zijn om dingen eenvoudigweg te accepteren zoals ze zijn. De realiteit is dat je niet altijd invloed uit kunt oefenen op bepaalde situaties. Dit feit zorgt voor heel veel frustratie, onmacht en dus vooral voor stress. Maak voor jezelf eens een lijstje met zaken die je bezighouden, dingen die je wilt veranderen. En streep daarna door waar je helemaal een invloed op hebt. Je zult zien dat er dan uiteindelijk weinig zaken overblijven. Ga daar mee aan de slag, en laat de rest los!

Conflicten

Conflicten op het werk en thuis zijn natuurlijk grote bronnen van stress. Probeer voor jezelf eens te analyseren waar de bron van deze conflicten liggen, of je er zelf iets aan kunt doen. Probeer bestaande conflicten op te lossen, en probeer voor de toekomst conflicten te vermijden, of in ieder geval direct op te lossen. Vermijd conflicten die gaan sluimeren en steeds groter worden.

Ongezonde levensstijl

Een ongezonde levensstijl lokt onherroepelijk stress uit. Het is wetenschappelijk bewezen dat er een duidelijk verband bestaat tussen gezond leven en een lager stres-niveau. Een gezond lijf roept positieve emoties op, en werkt dus stress-verlagend. Een gezond lijf is ook in staat om allerlei (potentieel) stressvolle situaties te relativeren en los te laten.

Teveel hooi op je vork nemen

Een heel bekend fenomeen: Te veel werk aannemen wat je nooit aan kunt. Dit geeft onnoemlijk veel stress. Durf eens ‘nee’ te zeggen. Het zal je echt niet kwalijk genomen worden. Nog sterker, je wordt er geloofwaardiger door. Want als je ‘ja’ zegt, en uiteindelijk krijg je het werk niet klaar, dan heb je pas echte problemen.

Nooit genoeg tijd

Tijd is erg kostbaar. Er zitten maar 24 uren in een dag, waarvan je ook nog eens 8 uren slapend doorbrengt. Je hebt het gevoel dat je altijd te weinig tijd hebt voor de dingen die je wilt-, en die je moet doen. Heel vaak besteden we tijd aan onzinnige dingen die er niet toe doen, alleen maar om de moeilijke taken te vermijden. Aan het einde van de dag heb je dan de smoes dat je ‘geen tijd’ had. Onzin! Maak voor jezelf een lijstje van de dingen die je moet doen, en een lijstje van de dingen die je wilt doen. Maak een planning, en je zult zien dat je aan het einde van de dag veel meer dingen voorelkaar hebt gekregen dan eerst.

Conclusie

Als je dit hele verhaal doorgelezen hebt, zie je waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer. Waarschijnlijk weet je niet waar je eerst of laatst moet beginnen. Geen paniek! Lees het nog een keer rustig door, en probeer alles puntsgewijs aan te pakken. Niet alles in één keer, maar stap voor stap. En als je alles goed toepast, dan is de kans heel erg groot dat jij in het vervolg verlost bent van uitbraken!

Wil jij recepten waarmee jij je gezondheid kan herwinnen en flink kan afvallen?

Neem dan een kijkje op de onderstaande link.

Oscar Helm is Nederlands snelst groeiende gezondheidsguru en dat is om een reden.

Klik hier en ontdek precies wat ik bedoel

 

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *