web statistics
Stappen om Als Man van je Schimmelinfectie af te Komen

3 Tips om als Man van Je Schimmelinfectie Af te Komen

Een schimmelinfectie, in de meeste gevallen een Candida Albicans, is een infectie die niet alleen bij vrouwen voorkomt. Ook mannen kunnen hier last van hebben. Toegegeven, vrouwen zijn hier veel vatbaarder voor dan mannen. Ook bij mannen is de Candida-schimmel altijd aanwezig in het lichaam. En, net als bij vrouwen, kunnen bepaalde triggers er voor zorgen dat deze schimmel actief wordt. In eerste instantie alleen maar lastig en gênant, maar als het onbehandeld blijft kan deze schimmel voor grote lichamelijke problemen zorgen.

Natuurlijk kun je antibiotica gaan slikken of smeren, maar de bijwerkingen hiervan kunnen soms erger zijn dan de kwaal zelf. In dit artikel ga ik uitleggen hoe je op een natuurlijke manier de schimmelinfectie kunt stoppen, en hoe je in de toekomst nieuwe infecties kunt voorkomen. Lees snel verder!

Wat is Candida?

Candida Albicans, of kortweg Candida, is van nature gewoon aanwezig in je lichaam. Candida is bijvoorbeeld een onderdeel van de darmflora in je darmen. Maar ook in de vagina en in de mond komt Candida voor. Met name in de darmen leeft dit gist in een gecontroleerde balans met alle andere schimmels en bacteriën. Met andere woorden: De aanwezigheid van voldoende ‘goede’ bacteriën zorgt er voor dat de Candida zich niet kan ontwikkelen.

Op het moment dat er een probleem is met je gezondheid, gaat de Candida over van gist naar een schimmel. Deze schimmel verspreid zich daarna door je lichaam, via de bloedbanen. In veel gevallen kan dit leiden tot een infectie, met name op de plekken die daar extra gevoelig voor zijn. Dit zijn de mond en de geslachtsorganen. Ook de spijsverteringsorganen, het hormonale systeem en het immuunsysteem kunnen hier grote hinder van ondervinden.

Ben jij een kluns die zijn eigen ongezondheid en overgewicht versterkt?

Doe deze test en ontdek wat jouw afslank intelligentie is.

 

Mogelijke oorzaken van een schimmelinfectie bij een man

Het is een feit dat een vrouw ruim drie keer gevoeliger is voor een Candida-infectie, dan een man. Maar toch komt het regelmatig voor dat een man hier last van heeft. Net als bij de vrouw zijn er bepaalde triggers die de Candida-schimmels de kans geven om zich te ontwikkelen. Maar een Candida bij een man kan ook ontstaan als gevolg van geslachtsgemeenschap met een vrouw die op dat moment last had van een Candida-infectie. Andersom werkt het overigens exact gelijk.

Als je seks hebt met een vrouw die Candida heeft, zal je lichaam dit in de meeste gevallen zelf oplossen, en merk je daar helemaal niets van. Maar er zijn omstandigheden die de ontwikkeling van Candida kan triggeren, met of zonder seks:

 • Regelmatig gebruik van antibiotica
 • Schimmelinfectie op de nagels
 • Een slecht onderhouden huid
 • Veel suikers eten
 • Te veel fastfood eten
 • Stress
 • Extreem alcoholgebruik
 • Medicijnen
 • Hoge consumptie van meelproducten
 • Veel zuivelproducten eten en drinken
 • Gebruik van condooms met nonoxynol-9. Dit is een latex die een trigger kan zijn. Lees dus goed de samenstelling op de verpakking.
 • Té strakke kleding. Niet alleen een strakke jeans, maar juist ook een té strakke onderbroek.

Vaak wordt gedacht dat de belangrijkste oorzaak van Candida een slechte hygiëne is. Dit is beslist niet waar! Aan de andere zal een slechte hygiëne natuurlijk niet bijdragen aan het verhelpen en voorkomen van Candida.

Ontdek in Oscar Helm’s Live Webinar wat de 3 grootste mythes zijn van afvallen

Bemachtig hier één van de beperkte plekken en ontdek hoe jij buikvet kan verbranden

Seks en schimmelinfectie

Als je het bed gedeeld hebt met een vrouw die op dat moment last had van een schimmelinfectie, dan neem jij deze schimmel over, en gaat het zich ontwikkelen op, rondom, en soms in je penis. In het begin merk je hier niets van, maar na een paar dagen beginnen te symptomen zich te manifesteren. Indien je gedurende deze twee dagen het bed deelt met een andere vrouw, dan zal deze vrouw de schimmel ook overnemen.

Zo besmet je iemand, zonder dat je daar bewust van bent. Zo werkt het overigens ook binnen een relatie. Als je vrouw/vriendin last heeft van een schimmelinfectie, zal ze alle moeite doen om dit op te lossen.

Maar als jij inmiddels de infectie al overgenomen hebt, dan zullen jullie de Candida steeds aan elkaar terug geven. Om dit te doorbreken, is het verstandig om bij beide de candida terug te dringen. Tijdens die periode kun je natuurlijk gewoon vrijen, maar met een condoom.

Daarnaast moet je je bewust zijn van het feit dat Candida ook overgedragen kan worden via de mond. Orale seks is dus even taboe, en let er op wat je met je vingers doet. Via je vingers is het heel denkbaar dat je de Candida-schimmel overdraagt van de vagina, of de penis, naar de mond.

Symptomen van Candida bij een man

De directe symptomen bij een man zijn in veel gevallen vrij duidelijk te herkennen. Maar besef goed dat een schimmelinfectie niet alléén maar gevolgen heeft voor je geslachtsorganen, maar voor je hele lichaam. Daarom heb ik de symptomen even gesplitst in directe symptomen, dus de symptomen die vaak direct zichtbaar of voelbaar zijn, aan de geslachtsorganen. Daarna een lijstje met de symptomen die je in je hele lijf kunt voelen.

Dus eerst de directe symptomen:

 • Geïrriteerd gevoel aan je voorhuid
 • Een jeukende penis
 • Op de eikel zie je kleine kloofjes verschijnen
 • Ook zie je een wittige aanslag verschijnen
 • Je hebt pijn bij het plassen
 • Geslachtsgemeenschap is pijnlijk
 • Bloed in je plas (dit is vrij ernstig!!)

En dan de rest van de symptomen:

 • Een verzwakt immuunsysteem, dus ook last andere kwaaltjes en aandoeningen
 • Problemen met je concentratievermogen
 • Pijnlijke darmen
 • Pijnlijke darmen
 • Constant gevoel van moeheid
 • Depressieve gevoelens
 • Snelle veroudering van de huid

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je alle symptomen zult hebben. Daarnaast kan een symptoom ook gerelateerd zijn aan een andere aandoening, of aan een combinatie van aandoeningen.

Traditionele medicatie

Wat mij steeds weer opvalt is het feit dat de reguliere medische wereld alleen maar aan symptoombestrijding doet. Bij een schimmelinfectie, wordt antibiotica voorgeschreven die deze schimmel inderdaad vernietigd, maar daarbij ook heel veel goede bacteriën. Antibiotica kan hierin geen onderscheid maken. Als veel goede bacteriën gedood worden, is er sprake van een ernstige onbalans in je lichaam, waardoor er sprake kan zijn van vervelende bijwerkingen.

Daarbij komt het feit dat de Candida-schimmel wederom de kans krijgt om zich te ontwikkelen. Daarbij komt ook nog dat je lichaam op termijn een bepaalde resistentie ontwikkeld tegen antibiotica. Zeker als je regelmatig last hebt van Candida, en iedere keer een antibioticakuur neemt.

Uiteindelijk is je lichaam resistent tegen antibiotica. En wat als je het eens écht nodig hebt? Als je een ernstige longontsteking hebt? Zoals we allemaal weten kan een longontsteking dodelijk zijn, als antibiotica niet (meer) werkt. Om kort te gaan: De kern van het probleem wordt niet aangepakt.

Natuurlijke oplossingen om een schimmelinfectie te voorkomen

In de natuurgeneeskunde is de aanpak beduidend anders. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een helder stappenplan om uiteraard de bestaande infectie een halt toe te roepen, en daarnaast onderhoud te plegen om te voorkomen dat de Candida weer terug kan komen.

In grote lijnen richt de natuurgeneeskunde zich op de volgende stappen:

 • Het terugdringen van de bestaande Candida-uitbraak: Hierbij wordt gebruik gemaakt van hele specifieke, natuurlijke, voedingssupplementen. Deze kunnen ingenomen worden als capsules, en in sommige gevallen ook via de normale voeding. Inderdaad, dit is voor een groot deel ook de basis van een Candida-dieet.
 • Candida-dieet: Binnen een candida-dieet worden alle voedingsstoffen gemeden die de Candida-schimmel kan voeden, kan stimuleren. Suiker speelt hierin een hele belangrijke rol.
 • Het immuunsysteem (weer) versterken: Dit is de basis van een goede gezondheid in het algemeen. Een efficiënt werkend immuunsysteem is niet alleen in staat om de candida geen kans te geven om zich te ontwikkelen, maar zorgt er voor dat de meeste aandoeningen direct de kop in gedrukt worden.
 • Nieuwe balans in de darmflora: Tijdens een uitbraak van Candida, is er in de meeste gevallen sprake van een onbalans in de darmflora. In normale gevallen houden de goede bacteriën de slechte bacteriën in bedwang, maar bij een onbalans krijgen de slechte bacteriën de kans om zich te ontwikkelen, met alle potentiële gevolgen van dien…

3 tips bij een acute oplossingen

Het is niet voor niets dat je dit artikel leest. Waarschijnlijk heb je op dit moment last van een schimmelinfectie en wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf, zonder gebruik van reguliere medicatie.

Om direct actie te ondernemen, kun je het volgende doen:

Tip #1: pas direct je voedingspatroon aan

Stop ogenblikkelijk met het eten van ongezonde voeding, met name alcohol, alle soorten suikers en fastfood. Dit is ook een onderdeel van het candida-dieet, waar je in tweede instantie mee kunt starten om te voorkomen dat de Candida zich weer opnieuw kan ontwikkelen.

Tip #2: Lactobacillus Acidophilus

Oei! Een moeilijk woord. Dit is een bacterie die bijvoorbeeld voorkomt in normale yoghurt. Het is zeer effectief om dus veel yoghurt te eten. Ook kun je de infectie lokaal behandelen door de yoghurt gewoon op en rond de penis te smeren. Nog beter: Combineer het eten en het smeren!

Tip #3: waterstofperoxide (3%)

Ook kun je waterstofperoxide toepassen om de infectie zo snel mogelijk terug te dringen. Gebruik een oplossing van 3%. Dit is gewoon te koop bij de drogist of apotheek, en wordt vaak gebruikt om wondjes te ontsmetten. De toepassing erg eenvoudig: Pak een kopje water, en voeg hier een theelepeltje waterstofpersoxide aan toe. Pak een schoon doekje, drenk dit in de oplossing en dep hiermee voorzichtig de hele penis nat, dus de eikel, onder de voorhuid én de schacht.

Laat dit een aantal minuten weken en was het daarna weer af met gewoon water zonder zeep. Herhaal dit maximaal 3 keer per dag. Zodra de symptomen verdwenen zijn, wil dat niet zeggen dat de Candida ook verdwenen is. Ga daarom tot 1 week lang door met deze behandeling, nadat de symptomen verdwenen zijn.

Daarnaast is het erg belangrijk om ook de eerder genoemde natuurlijk oplossingen toe te passen om eventuele terugkeer van de schimmel te voorkomen.

Conclusie

Candida bij een man komt minder vaak voor dan bij een vrouw. Toch zijn er nog steeds veel mannen die hier last van hebben, maar niet naar een arts durven te gaan. Met de voorgaande natuurlijke oplossingen kun je zelf aan de slag gaan. Dit voorkomt het gebruikt van antibiotica om het probleem op te lossen.

Laatste tip: Als je merkt dat het niet verdwijnt of dat het steeds weer terugkomt, is het erg belangrijk dat je alsnog naar een huisarts gaat. Dit geld ook als je bloed in je plas hebt. Laten we duidelijk zijn: Een Candida-schimmel die niet, of niet correct, behandeld wordt kan verregaande gevolgen hebben voor de algehele gezondheid.

Wil jij recepten waarmee jij je gezondheid kan herwinnen en flink kan afvallen?

Neem dan een kijkje op de onderstaande link.

Oscar Helm is Nederlands snelst groeiende gezondheidsguru en dat is om een reden.

Klik hier en ontdek precies wat ik bedoel

 

5 Reacties op "3 Tips om als Man van Je Schimmelinfectie Af te Komen"

 1. Thomas

  says:

  heb al tijd last van schimmelinfectie.. als 31 jarige vrijgezele man is dat niet erg praktish. mijn seksleven leidt eronder en kan dus niet echt date.. maar wil wel graag een vrouwtje en kinderen binnekort. Deze tips zien er heel goed uit en kan niet wachte tot ik eindelik van die schimmel af ben en een vriendin kan vinden ,dankjewel!

  • kristof

   says:

   hey thomas,

   ik zit met hetzelfde probleem, ben je er ondertussen vanaf door 1 van deze tips? kristof

   • Willem

    says:

    Hoe bent u van die schimmel af gekomen? Ik ben erg teleur gesteld omdat ik nu al meer dan een jaar met die schimmel loop.

 2. johnny

  says:

  help ik heb schimmel in huis nu ook op mijn onderbenen het lijk mij een onbegonnen gevecht tegen e schimmel

 3. kees

  says:

  Hallo Heren,
  Pas goed op. Ik dacht dat ik een infectie was opgelopen en liep daar al een jaar mee rond. Na grondig onderzoek bleek dat ik kanker op me eikel had zitten. Mijn penis is nu geamputeerd. Geen wiepings meer dus.
  mvg Kees

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *