web statistics
Manieren om Genitale Wratten te Verwijderen - Genees Je Zelf

Manieren om Genitale Wratten te Verwijderen, en te Voorkomen

Erg lastig, maar beslist niet gevaarlijk: Wratten. Maar een hele gênante vorm hiervan is wel de genitale versie, oftewel wratten in-, op- en rond je geslachtsdelen. Veel mensen durven hiermee niet naar de huisarts te gaan, en proberen het dus zelf te behandelen met allerlei huismiddeltjes. Vaak zijn deze huismiddeltjes wel effectief bij normale wratten, maar genitale wratten vragen toch om een andere behandeling: De wratten zitten namelijk op een hele gevoelige plek.

Ga dus niet zelf dokteren als je genitiale wratten hebt. Ga naar je huisarts voor een behandeling. Maar als je dat niet durft, kun je ook een goede homeopaat inschakelen. Deze is in staat om op een niet-invasieve manier te behandelen, op basis van natuurlijke middelen.

Wratten in het algemeen

Een wrat is een goedaardig gezwel. De oorzaak van wratten moeten we zoeken in een aantal soorten virussen die sterk op elkaar lijken. Deze virussen zijn stuk voor stuk besmettelijk, ongeacht welke vorm wratten je hebt. Maar in de meeste gevallen is er sprake van een variant van het virus wat bekend staat onder de Latijnse naam Humaan Papilloma (HPV). Na besmetting met dit virus wordt de huid geïnfecteerd en gaat ontsteken. Hierdoor gaan huidcellen plotseling heel snel groeien. Daarnaast ontstaat er een relatief dikke hoornlaag.

Er bestaan allerlei soorten wratten. Ze worden meestal ingedeeld in verschijningsvorm en de plaats waar ze zich manifesteren. Zo kunnen we, naast de Genitale Wratten die we verderop gaan behandelen, de volgende soorten wratten onderscheiden:

 • De Gewone Wrat: Deze kun je herkennen aan hun onregelmatige oppervlak en hebben vaak de kleur van je eigen huid. Ze kunnen tot één centimeter groot worden, voelen ruw en hard aan. Deze wratten kunnen op het hele lichaam voorkomen. De verspreiding van het virus, als je deze eenmaal hebt, gaat intern. Dus op iedere willekeurige plek kan het de op opsteken. Verspreiding gebeurt niet alleen door direct contact, maar kan ook plaatsvinden via een handdruk, een handdoek, een deurkruk of iets anders wat van hand tot hand gaat.
 • De Ouderdomswrat: De naam zegt het al: Dit is een type wrat wat je kunt krijgen als je ouder wordt. In het begin hebben ze een geelachtige tint, maar later verkleuren ze naar zwart of bruin. Dit type wrat is op geen enkele manier besmettelijk.
 • De Voetwrat: Dit type vindt je voornamelijk op je voetzolen. Het virus is erg besmettelijk en kun je met name oppikken in de sauna, het zwembad of de sportzaal. Er zijn twee soorten: De wrat die aan het oppervlak van je voetzool zit, en de wrat die zich onder de huid bevind. Beide soorten kunnen erg pijnlijk zijn, met name door het feit dat je uiteraard veel druk hierop uitoefent tijdens het lopen. Qua verschijning kun je de voetwrat vergelijken met een gewone wrat, zoals eerder beschreven.
 • Platte Wrat: Deze is, de naam zegt het uiteraard al, heel plat en glad. Over het algemeen zijn ze huidkleurig of zijn ze lichtbruin. Deze wrat van een paar millimeter groot vindt je voor het grootste deel op de armen, de benen en in het gezicht.
 • Steelwrat: Deze versie zie je soms bij iemand in het gezicht of in de hals: Het zijn kleine wratjes die op een steeltje groeien.
 • Waterwrat: Met name jonge kinderen kunnen last hebben van waterwratjes. Het zijn wratjes, maar dit type past eigenlijk niet in dit rijtje thuis. Waterwratjes worden namelijk niet door het eerder genoemde virus veroorzaakt, maar door een ander (pok)virus. Je kunt ze vrij gemakkelijk herkennen: Kleine, witte of transparante, bultjes met een klein putje in het midden. Als je er op drukt komt er een witachtige vloeistof uit. Waterwratjes kunnen op het hele lichaam voorkomen, maar veel minder vaak op de voeten en handen.

Daarnaast bestaan er nog Genitale Wratten. Hierover nu meer:

Ben jij een kluns die zijn eigen ongezondheid en overgewicht versterkt?

Doe deze test en ontdek wat jouw afslank intelligentie is.

 

Genitale wratten

Ook genitale wratten worden veroorzaakt door dezelfde virus-familie als de gewone wratten: Het Humaan Papilloma Virus (HSV). De wratten ontstaan in het genitale gebied, dus in en rond de vagina, rond de anus en op de penis. Jazeker, genitale wratten kunnen bij zowel de man als de vrouw voorkomen.

Over het algemeen zijn deze wratten onschuldig en verdwijnen vaak weer na enkele maanden, tenminste als je geen behandeling start. In de meeste gevallen wil je natuurlijk toch een behandeling starten, want genitale wratten zijn zeer besmettelijk en seksueel overdraagbaar. Des te meer reden om er in ieder geval iets aan te doen, naast het feit dat je je seksuele partner(s) natuurlijk in moet lichten als je zelf last heb van genitale wratten. Want ja, het is een SOA.

Ontdek in Oscar Helm’s Live Webinar wat de 3 grootste mythes zijn van afvallen

Bemachtig hier één van de beperkte plekken en ontdek hoe jij buikvet kan verbranden

Het ontstaan van genitiale wratten

Genitiale wratten zijn erg besmettelijk, dat hebben we eerder al vastgesteld. Als je gemeenschap hebt, kunnen er hele kleine wondjes ontstaan in- en rond de vagina, en voor de man rond het eikelriempje. In geval van anale seks, kunnen er ook wondjes in en rond de anus ontstaan. Het virus kan het lichaam binnenkomen via deze kleine wondjes. Op de plekken waar het virus het lichaam binnenkomt, dus de plek van de wondjes, komen later ook de wratten. En ik zeg duidelijk ‘later’, want de tijd tussen besmetting en het daadwerkelijke ontstaan van de genitale wratten kan wel tot 3 maanden duren, soms langer.

Na besmetting is het nog helemaal niet zeker dat je inderdaad last krijgt van de genitale wratten, dat je dus een uitbraak hebt van wratten. Het virus kan ook latent, slapend, in je lichaam blijven zitten. Het is niet duidelijk waarom een virus besluit om actief te worden, maar over het algemeen wordt wel aangenomen dat stress, overmatig alcoholgebruik, vermoeidheid, slechte voeding en/of een lage weerstand mogelijke triggers kunnen zijn.

Wat kun je zelf doen?

Er is eigenlijk niets wat je zelf kunt doen om genitale wratten te behandelen. Er zijn natuurlijk heel bekende huismiddeltjes die effectief zijn tegen wratten, maar het is beslist niet verstandig om deze toe te passen in een gevoelige omgeving zoals de genitaliën. Daarbij moet je ook nog rekening houden met het fragiele evenwicht in de vagina: Zodra je daar zelf gaat ‘dokteren’ is de kans erg groot dat die balans verstoord wordt, wat hele grote gevolgen kan hebben.

Zodra je weet dat je last hebt van genitale wratten, is het zaak om je seks-partner(s) in te lichten. Deze kunnen besmet zijn, en het zou niet fair zijn als deze er na drie maanden pas achter komen dat ook zij genitale wratten hebben. Als je hen op tijd inlicht, kunnen ze zelf besluiten of ze actie willen ondernemen of niet. Als het je vast partner is, is het erg belangrijk dat deze ook onderzocht wordt om te voorkomen dat jullie de SOA steeds aan elkaar doorgeven. In het geval van wisselende partners, vaak éénmalige seksuele contacten, ben je moreel verplicht om hen op de hoogte te stellen.

Voor wat betreft behandeling, ben je aangewezen op de huisarts. Een alternatief zou zijn om de genitale wratten te bestrijden met behulp van Homeopathie. Wat deze twee voor je kunnen betekenen, leg ik je in de volgende paragrafen uitgebreid uit.

Behandelen van genitale wratten door een Homeopaat

Homeopathie is inmiddels erg effectief gebleken bij het behandelen van wratten in het algemeen. Tijdens onderzoeken is gebleken dat er in sommige gevallen betere resultaten worden geboekt dan met reguliere smeerseltjes en andere niet-invasieve behandelingen. Dat wil zeggen, in vergelijking met andere ‘pijnloze’ behandelingen.

Homeopathische middelen zijn gewoon vrij verkrijgbaar bij een gespecialiseerde apotheek. Maar homeopathie is veel meer dan alleen maar het innemen van een bepaalde stof. Homeopathie kijkt niet alleen naar de aandoening zelf, in dit geval genitale wratten, maar ook naar de persoon die de wratten heeft. Ziektegeschiedenis en persoonlijkheid spelen hierin ook een grote rol. Op basis van al deze gegevens zoekt de homeopaat het beste medicijn voor jou. Onderschat dit niet, want een goed gekozen medicijn kan veel meer effect hebben dan een generiek homeopathisch middel wat je zelf uitgekozen hebt bij de apotheek.

Veel gebruikte homeopathische middelen tegen genitale wratten zijn Nitri Acidum en Thuja Occidentalis.

Verwijderen van genitale wratten door de huisarts

Genitale wratten verdwijnen vanzelf weer na verloop van tijd. Maar als je er echt last van hebt, of als je het onprettig vindt, dan kun je besluiten om een afspraak met je huisarts te maken. Deze zal de plekken waar de wratten zich bevinden natuurlijk bekijken en onderzoeken. Daarnaast zal de huisarts een aantal vragen stellen over je seksuele leven, je voorkeuren, je geaardheid etc. Naar aanleiding van jouw antwoorden kan de arts beslissen of verder onderzoek noodzakelijk is. Vaak zal de arts in ieder geval een bloedonderzoek doen om te kijken of er wellicht ook nog sprake is van andere SOA’s.

Als de arts tot behandeling overgaat, zijn er verschillende mogelijkheden. Deze worden apart, of eventueel in combinatie met elkaar, toegepast:

Podophylline

Dit is een etsende, dus bijtende, vloeistof. Je kunt het zelf aanbrengen, maar aan laten brengen door je huisarts is efficiënter omdat deze een sterkere vloeistof mag gebruiken. Daarnaast weet je zeker dat het goed gebeurt.

Elektro-Kauterisator

Je kunt de genitale wratten ook weg laten halen met behulp van een soort snijbrandertje. Een vervelende, maar zeer effectieve behandeling.

Bevriezen met stikstof

De genitale wratten kunnen ook weggehaald worden met behulp van stikstof. De wratten worden dan bevroren, waardoor ze afsterven. Dit is een vergelijkbare behandeling als voor de ‘gewone’ wratten.

Vloeistof of crème

Ook kan de arts een vloeistof of een crème voorschrijven, die je dagelijks moet smeren.

De soort behandeling is natuurlijk ook voor een deel afhankelijk van de plaats waar de genitale wratten zich bevinden. Je kunt je voorstellen dat wratten die zich in de vagina bevinden, niet snel behandeld zullen worden met een etsende vloeistof.

Voorkomen is beter dan genezen

Zoals eerder gezegd zijn genitale wratten seksueel overdraagbaar. Als je het betreffende virus eenmaal in je lichaam hebt, dan kan dit jaren inactief blijven, en dan plotseling de kop opsteken. Ook kun je iemand besmetten met het, voor jou, inactieve virus, maar bij de ander kan het na de besmetting wel actief worden.

Als je wisselende sekspartners hebt, is het sowieso heel verstandig om een voorbehoedsmiddel te gebruiken. Niet alleen om ongewenst zwangerschap te voorkomen, maar vooral ook om overdracht van SOA’s te voorkomen. Niet alleen genitale wratten zijn SOA’s, maar ook herpes en aids. Overigens is het gebruik van bijvoorbeeld een condoom geen garantie. Een SOA kan immers ook overgedragen worden via orale seks. Zeker in het begin van een relatie is het dus oppassen geblazen.

Maar als je een vaste partner hebt, of je begint net een nieuwe relatie, dan kun je allebei een onderzoek laten doen op de aanwezigheid van SOA’s in je lichaam. Pas als de uitslagen negatief zijn, dus geen antistoffen in je lichaam, hoef je wat dat betreft geen voorbehoedsmiddelen meer te gebruiken. Maar dit blijft ook een kwestie van vertrouwen, want je gaat er vanuit dat de ander niet vreemdgaat. Zou dat toch gebeuren en je partner loopt dus toch een SOA op, dan kan dat weer aan jou doorgegeven worden. Soms zonder dat jullie het weten.

Dus elkaar laten controleren door een arts, en daarna een grenzeloos vertrouwen hebben in elkaar. Dat is het enige wat je kunt doen om een SOA in het algemeen, en genitale wratten in het bijzonder, te voorkomen.

Wil jij recepten waarmee jij je gezondheid kan herwinnen en flink kan afvallen?

Neem dan een kijkje op de onderstaande link.

Oscar Helm is Nederlands snelst groeiende gezondheidsguru en dat is om een reden.

Klik hier en ontdek precies wat ik bedoel

 

24 Reacties op "Manieren om Genitale Wratten te Verwijderen, en te Voorkomen"

 1. M

  says:

  Mijn vriend en ik zijn al twee jaar samen, en in die tijd hebben wij nooit last gehad van infecties en dergelijke aan onze geslachtsdelen. Toch heb ik nu ineens last van genitale wratten (gewone wratten) over mijn lichaam (mijn dokter heeft bevestigd dat het inderdaad gaat om genitale wratten, en niet om 'gewone'). Ik ben nu alleen heel erg bang dat dit betekent dat mijn vriend is vreemd gegaan, aangezien het een SOA is. Maar voordat ik conclusies trek, wil ik jullie vragen of dit inderdaad het geval is, of dat er een uitzondering bestaat, en het mogelijk is dat de aandoening zich pas later ontwikkelt?

  • Shannon

   says:

   sorry schat, maar vrees toch echt dat je vriend buiten de pot pist...

   • Richard

    says:

    NEE, dat hoeft echt niet zo te zijn om twee redenen:
    1) het HPV virus dat genitale wratten veroorzaakt kun je ook zonder seks krijgen (van een handdoek bv)
    2) het HPV virus kan jaren later plots tot genitale wratten leiden, dus ruim voor die 2 jaar dat jullie een relatie kregen

    Je kunt het virus dus op een andere manier dan seksueel contact gekregen hebben (een maagd kan het ook hebben, hoewel kleinere kans) en zowel jij als je vriend kunnen het virus al opgelopen hebben voordat jullie een relatie hadden.

    80% van de bevolking is besmet met een of meerdere varianten van het HPV virus. En omdat we in NL pas sinds kort (vrijwillig) hiervoor inenten, de inenting slechts enkele HPV varianten dekt en alleen bij jonge meisjes die nog geen seksueel contact hebben, zal dit percentage bij ons ook voorlopig hoog blijven.

 2. Michelle

  says:

  dus eigenlijk kan ik ook gewoon net zo goed niets doen, want ze gaan toch wel over? Maar hoelang duurt het dan ongeveer voordat ze weg zijn, en kan dat verschillen p.p.? (ik ben 34 jr, 1.73, 68 kg) mvg, Michelle

  • Victor

   says:

   Ik ben bij de dermatoloog geweest nadat ik bijna 1.5 jaar bij de huisarts ben geweest met bevriezen enz. Het kwam maar steeds terug. Je moet je zeker niet scheren. Met scheren verspreid je het virus en word het gebied groter. Ik doe het scheren nu met een bodytrimmer waar je de haartjes ook kort mee krijgt, maar de wratjes niet mee open maakt. Ik heb bij de dermatoloog Aldara crème gekregen. Ik kreeg lichte griepverschijnselen ervan en de huid ging kapot. Ik las een berichtje over WILD OREGANO OIL. Dit heb ik gekocht in een natuurwinkel. Het is van het merk: Physalis en heet gewoon Oregano. Het zijn druppels. Ik pak een oorstaafje en doe daar een klein beetje vaseline op (echt een klein beetje) en doe dit op een schaaltje. Daarna doe ik er een paar druppels bij van de Oregano olie. Dit meng ik en breng het op de wratjes aan. Het brand wel maar als je op je bed gaat liggen zonder ondergoed of op bank gaat zitten kan het goed intrekken. Ik heb vandaag zonder de vaseline erbij gedaan en dan merk je dat het echt wel krachtig spul is. De huid wordt helemaal droog en de wratjes worden hierdoor uitgedroogd. Ik ben een week in het buitenland geweest en heb daar in de zee gezwommen. Ik merkte dat het zout ze ook al kleiner had gemaakt. Hopelijk is het bij jou al minder. Ik hoop dat ik over een paar dagen kan zeggen dat ze bij mij helemaal weg zijn. In ieder geval sterkte! Groetjes, Victor

 3. anoniem

  says:

  thanks voor de tips!! ga er zsm mee aan de slag

 4. K

  says:

  Kan iemand die dit zelf ervaren heeft eens vertellen of homeopatie echt beter is of in ieder geval goed werkt tegen genitale wratten? Geloof er zelf nmlk nooit zo erg in....

  • Richard

   says:

   Homeopathische middelen zijn een grijs gebied. Sommige werken wel sommige niet. Homeopathische middelen zijn in iedergeval niet officieel bewezen effectief (niet onderbouwd door academisch onderzoek).

   In het geval van wratjes lijkt het zo te zijn dat alles wat de huid uitdroogd/kapot maakt (zoals zure dingen), lijkt te helpen. Zowel officiele medicijnen die voorgeschreven worden door artsen (Wartec, podophyline, Aldara etc) als homeopathische dingen (Thuya D6, Tree Thee etc) en huis-tuin-keuken middeltjes (appel cider, sinaasappel, knoflood, oregano).

 5. Brigitte

  says:

  Echt geen podophyline gebruiken!! T ging bij mij helemaal branden en zwol beetje op en het voelde echt verschrikkelijk ongemakkelijk , echt geen aanrader dus!

 6. Johan

  says:

  Erg leerzame tekst. Wel even objectief blijven als het om homeopathie gaan. Wellicht laat Boris hier zijn eigen voorkeur iets te veel doorschemeren. Ik ben zelf groot voorstander van homeopathie. Maar navraag doen naar de "ziektegeschiedenis en persoonlijkheid" hebben er niets mee te maken. Dat doet elke goede arts en heeft geen enkele relatie met homeopathie.

  Een homeopathische behandeling bestaat uit het voorschrijven van homeopathica, stapsgewijze sterke verdunningen van stoffen die in pure vorm dezelfde symptomen als de te bestrijden ziekte zouden oproepen.

  Of te wel, homeopatische geneesmiddelen bevatten "iets" wat wratten veroorzaakt, in sterk verdunde vorm, met als doel om huid resistent te maken tegen wratten. Anders mag een middel zich niet homeopatisch noem, hoe aardig en persoonlijk de homeopaat ook is. ;)

  • Richard

   says:

   Vreemde conclusie: "Of te wel, homeopatische geneesmiddelen bevatten “iets” wat wratten veroorzaakt".

   Dat is onzin. Wratjes worden door het HPV virus veroorzaakt en het is vrijwel onmogelijk dat er een homeopathisch middel is waar dit virus in verwerkt is.

   Allereerst worden homeopathische middelen vrijwel altijd van zaken uit de natuur gemaakt (dus geen menselijke virussen!). Ten tweede is er in het geval van HPV zelfs geen vaccinatie die dit kan. Sommige vaccinaties hebben inderdaad een lichte variant van de ziekte zodat je lichaam er zelf antistoffen voor kan maken. Maar bij HPV werkt dit niet. Daardoor zijn de huidige vaccins (Gardasil, Cervarix etc) gebaseerd op eiwitten die lijken op het virus, waardoor je lichaam wel het virus leert herkennen maar geen gevaar loopt het te krijgen.

   "Een homeopathische behandeling bestaat uit het voorschrijven van homeopathica, stapsgewijze sterke verdunningen van stoffen die in pure vorm dezelfde symptomen als de te bestrijden ziekte zouden oproepen."

   Dit klopt ook niet per se. Je beschrijft nu vaccines, niet homeopathica. En zelfs niet alle vaccines werken zo. Vaccines zijn verzwakte varianten van het echte virus/bacterie en/of eiwitten die erop lijken die je imuunsysteem activeren. Homeopathica zijn middelen uit de natuur, vaak planten, die een bepaalde werking schijnen te hebben.

   Het enige wat klopt aan je uitspraak is dat homeopathische middelen vaak een verdunning zijn van een extract van planten. Daarnaast wordt een techniek gebruikt van x aantal keer 'schudden'. Vandaar dat je vaak een indicatie als D6, D12, D30 of C12 etc hebt.

 7. sem

  says:

  hoe snel gaat het weg as je dit doet??

 8. sem

  says:

  ieuw, vind t zo smerig, wil er echt zo snel mogelijk vanaf!! beter helpt dit

 9. Ewa ANN

  says:

  Jag är så glad att vara skriva den här artikeln här, jag är här för att utforska bloggar och forum om den underbara och mest säkra botemedel mot herpes simplex virus. Jag var positiva till dödliga virus som kallas herpes och jag förlorat hoppet eftersom jag avvisades även av mina hemliga vänner. Jag sökte på nätet för att veta och fråga om botemedel mot herpes och jag såg Dr Oseghale vittnesmål på nätet om hur han botade så många personer från Herpes sjukdom så jag beslutade att kontakta den stora herbalist eftersom jag vet att naturen har befogenhet att läka allt. Jag kontaktade honom att veta hur han kan hjälpa mig och han berättade aldrig oroa sig för att han kommer att hjälpa mig med naturliga örter från Gud! efter 2 dagar att kontakta honom, berättade han för mig att bota har varit klar och han skickade det till mig via DHL och det fick mig efter 14 dagar! Jag använde medicinen som han instruerat mig (morgon och kväll) och jag var botad! dess gillar verkligen en dröm men jag är så glad! det är anledningen till att jag beslutat att även lägga till fler kommentarer om honom så att fler kan sparas precis som jag! och om du behöver hans hjälp, kontakta sin e-post: [email protected]

 10. KATTY HAYEK NAGY

  says:

  Ik ben zo blij om te schrijven van dit artikel in hier, ik ben hier om blogs en forum over de prachtige en meest veilige remedie voor herpes simplex virus te verkennen. Ik was positief voor het dodelijke virus genaamd herpes en ik verloor hoop, omdat ik ook door mijn kast vrienden werd afgewezen. Ik zocht online te weten en te informeren naar genezing voor herpes en ik zag Dr Oseghale getuigenis online over hoe hij genezen was zo veel personen uit Herpes Disease dus heb ik besloten om contact op met de grote kruidendokter, omdat ik weet dat de natuur heeft de macht om alles te genezen. ik contact met hem weten hoe hij mij kan helpen en hij vertelde me nooit zorgen te maken dat hij me zal helpen met de natuurlijke kruiden uit God! na 2 dagen contact opneemt met hem, vertelde hij me dat de genezing klaar is geweest en hij stuurde het naar me via DHL en het moet me na 14 dagen! gebruikte ik de geneeskunde als hij mij (ochtend en avond) geïnstrueerd en ik was genezen! haar echt als een droom, maar ik ben zo blij! dat is de reden heb ik besloten om ook toevoegen meer commentaar van Hem, zodat meer gered kan worden net als ik! en als je zijn hulp nodig heeft, contact opnemen met zijn e-mail: [email protected]

 11. john

  says:

  wilde seks gaan hebben met een meissie en kwam dr toen achter dat ze van die wratten had..... nou dacht het f niet

 12. raa

  says:

  WILD OREGANO OIL,

  is het snelste beste en krachtigste spul die binnen 4 dagen die genitale wratten laat uitdrogen en verdwijnen. Nou heel simpel je koopt WILD OREGANO OIL en COCONUT OIL! smeer COCONUT OIL OP HET OORWATJE en 1/2 druppel WILD OREGANO OIL op het OOR WATJE en smeer het op het wratje, HET BRAND voor een kwartier, en morgen is het huid donker en droog! DIT GAAT ZO SNEL! link : www.teliaoils.com/en/greek-oil-of-oregano-super-strength-83-85-carvacol-2oz-118.html

  • Victor

   says:

   Moet je dit iedere dag 1 keer herhalen? Zit nu aan de Aldaar maar ik zie nog geen verschil. Graag een reactie.

 13. Richard

  says:

  Graag deel ik mijn ervaring (man - begin 30, bijna altijd met condoom gesektst) met genitale wratten in de hoop dat het anderen helpt. In het kort: APPEL AZIJN heeft bij mij binnen ongeveer 2 weken goed resultaat opgeleverd.

  Diagnose:
  In eerste instantie ontstonden bij mij 1 a 2 'moedervlekken'. Vanwege mijn licht getinte huid waren de genitale wratten bij mij donker, lijkend op moedervlekken. Ze zaten bij mij buiten de condoomrand. (eentje bij lies en de 2e bij aanhechting van de penis met buik precies bij een schaamhaar)

  Een half jaar geleden ben ik bij de huisarts geweest die degene op m'n lies identificeerde als onschuldige fibroom. (DIt zou nog steeds zo kunnen zijn geweest). Hij heeft deze samen met enkele andere moedervlekken weggesneden op mijn verzoek.

  Enkele maanden later constateerde ik plotseling dat ik een 'eilanden groep' aan 'moedervlekken', dit keer op mijn penis zelf. Al snel had ik ook een eilandengroep bij de aanhechting van m'n penis en een meer typisch klein wit huiduitstulping op mn balzak wat nog het meest op een genitale wrat leek (zoals op de laatjes). In totaal zo'n 10 wratten. Eerst ben ik naar de GGD en daarna opnieuw de huisarts gegaan. Bij de GGD twijfelden 2 artsen beiden of het genitale wratten waren (meestal zijn deze niet donker), dus stuurde ze mij door naar de huisarts gaf aan dat de kans wel groot was dat het wratten zijn gezien ze snel ontstaan zijn en in eilandjes voorkwamen en m'n licht getinte huid. Ik vermoed ook dat het inderdaad wratjes zijn/waren, opgepikt bij seksueel contact MET condoom (ik heb niet veel seks gehad zonder condoom en de eerste bultjes zijn onstaan buiten het gebied wat de condoom beschermd), die mogelijk bij het scheren verspreid zijn over het hele genitale gebied.

  Oplossing:
  Ik heb bij de GGD en huisarts beiden een recept voor Wartec gekregen en nog een afspraak bij de Dermatoloog staan over twee weken. Echter, in de tussentijd ben ik na veel googlen appel cider aan de slag gegaan. (ik heb ook Thuja d6 besteld, maar die kwam later en heb ik nog niet hoeven gebruiken). De appel cider had bij mij binnen 1-3 dagen effect.

  Benodigdheden:
  - Wattenstaafjes
  - (make-up) watjes
  - Pleisters en/of sporttape die goed plakt, maar niet zo goed dat het de huid en haren kapot trekt.
  - appel azijn (gewoon uit de supermarkt voor dressing en marinades)
  - vaseline (om gezonde huid te beschermen)

  Behandeling (gemiddeld 2 a 3 keer per dag incl voor het slapen gaan):
  - Huid wassen & droog maken voor behandeling
  - Omliggende huid om je wratjes heen met wattenstaafje en vaseline insmeren om de gezonde huid te beschermen.
  - 2 a 3 keer per dag aanstippen met wattenstaafjes gedrenkt in appel azijn
  - Je kunt wachten tot het droogt of je kunt voor intensievere behandeling de make-up watjes in stukken knippen en met pleisters/tape op de wratjes plakken. Overdag was dit echter wat oncomfortabel. Voor het slapen werkt dit wel goed!

  In het begin gebruikte ik de pleisters en watjes vooral. Je hoeft niet te wachten op het drogen en het werkt sneller omdat je gewoon de hele dag/nacht met de pleister kunt lopen/slapen. Toen de huid eenmaal geirriteerd raakte, begon ik voorzichtiger te werk te gaan en alleen met de wattenstaafjes aan te stippen.
  In eerste instantie heb ik nog geen vaseline gebruikt, maar al snel kwam ik erachter dat dit wel verstandig is - m'n huid om de wratjes heen begon ook echt pijn te doen. (net als mensen die medicijn Wartec, Condolyn of andere middelen gebruiken)

  Resultaat:
  Dag 1: Geen effect
  Dag 2-3: Wratjes worden wit
  Dag 4: Huid begint geirriteerd te raken en wratjes worden zwart
  Dag 5-7: Omliggende huid wordt nog geirriteerder en bruiner - er ontstaan korstjes op de beschadigde huid (alsof je een lichte schaafwond hebt). Doordat de prikkende pijn van azijn steeds pijnlijker werd ben ik vaseline gaan gebruiken op dit moment.
  Dag 10: De bruine korsten worden donkerder en hard. De huid eronder is nog kwetsbaar, zoals bij een gewone schaafwond. (ik kon het niet laten de korstjes eraf te trekken/wrijven om te zien of de wratjes ook weg waren, niet slim maargoed)
  Dag 11-12: Bij wrijven onder de douche laten de korstjes los. De wondjes lijken mooi aan het helen te zijn. Ik verwacht dat de huid over enkele dagen weer geheeld is.

  Resultaat:
  Ik ben nu dus bijna 2 weken verder en vrijwel alle wratjes (die ik kon vinden) zijn weg. De huid lijkt nog wel op een schaafwond (rode huid, dun en glazig) maar lijkt goed te herstellen. Ik ga als alle huid weer herstelt is voor de zekerheid m'n hele genitale gebied voorzichtig met appel azijn behandelen. Genitale wratten zijn namelijk moeilijk te herkennen (zelfs voor arts - er is ook geen test voor), maar online heb ik gelezen (en inmiddels zelf ervaren) dat WRATJES WIT WORDEN BIJ GEBRUIK APPEL AZIJN, terwijl de huid eromheen er minder snel op reageerd. Daardoor is het een handige manier om je huid te controleren.

  Hoe werkt appel azijn:
  Het zuur uit de appel azijn maakt de huid gewoon langzaam kapot, maar de wratjes zijn hier gevoeliger voor dan de normale huid. Bovendien schijnt appel azijn net als bekende voorgeschreven medicijnen je imuunsysteem te versterken en anti-infectie eigenschappen te hebben. Het dood het HPV virus overigens niet, alleen de huid/wratjes waar het virus in zit. Vermoedelijk ben je echter wel minder besmettelijk als je geen wratjes hebt en hopelijk kan je lichaam het virus vervolgens zelf sneller opruimen (0.5 tot 2 jaar?) als het niet verstopt zit in je huid in de vorm van wratjes.

  Conclusie:
  Al met al, ben ik blij dat ik EERST appel azijn geprobeerd heb. Het is simpelweg minder agressief dan de bekende medicijnen zoals Wartec, Condolyn etc. die direct diepe open wonden en geur schijnen te creeren. Hier had ik met de azijn weinig tot geen last van. Het prikt wel, naarmate de huid meer geirriteerd en kapot raakt. Ik kan gebruik van vaseline dan ook zeker aanraden. En in het begin kun je de watjes/pleisters goed gebruiken, maar na een paar dagen is die methode iets te rigoreus en kan je beter overgaan op maatwerk (aanstippen met wattenstaafje).
  Het gebruik van appel azijn deed soms nog wel beetje pijn en heeft miss zelfs een klein beetje littekenweefsel gegeven, maar dat komt mogelijk ook doordat ik zo fanatiek ermee aan de slag ben gegaan (ik ben niet gestopt of gaan minderen toen de huid kapot begon te gaan - onder het motto liever de wratten echt weg dan een beetje pijn).

  Het is nog te vroeg om te zeggen of de wratten definitief weg zijn, of ik ze uberhaubt allemaal heb gevonden en in hoeverre er licht litteken weefsel overblijft. Voor nu kan ik alleen zeggen dat het allemaal vrij snel, goedkoop, zonder super veel pijn ging. De wondjes zijn bovendien niet zo diep dus ik denk dat het littekenweefsel wel mee zal vallen. NIet anders dan een schaafwondje op je hand. Tip: de appel azijn lijkt ook een remedie voor kleine moedervlekken te zijn.

  Lang verhaal, maar ik hoop dat dit iemand in dezelfde situatie kan helpen.

 14. Dijana

  says:

  Wie weet een goede middeltje om zo snel moegelijk wratten te verwijderen, heb zo pijn, jeuk ?
  Help

 15. Wratjes vraag

  says:

  Ik wil hier ook aan de slag gaan met dit spul.
  Ik heb nog wat vraagjes.. Ik heb nu een paar jaar toch wel een vaste relatie kan het zijn dat hij al die tijd een drager is geweest en ik het heb gekregen door lage weerstand sex en evt wondjes bij scheren?
  Of heeft hij het echt van iemand anders door vreemdgaan en aan mij doorgegeven?
  Relatie sinds 2014...
  Ik heb de wratjes denk ik al langer maar kwam er pas later achter. Zeg max een jaar.
  En als er nu 2 naar voorbij zijn is het virus dan ook aangepakt of heb ik dit nu de rest van mijn leven?
  En ben je alleen besmettelijk als je wratjes hebt of altijd?
  Pfff wat een gedoe is dit zeg!

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *