web statistics
Waarom Ik Couperose Crème Afraad

Waarom Ik Couperose Crème Afraad + 8 Wél Werkende Tips

Door een opmerking van een ander begin je te blozen. Een hele normale reactie, maar bij jou blijft die rode kleur nagenoeg de hele dag op je gezicht hangen. Waarschijnlijk heb je dan last van couperose, of rosacea. Wat het is, en hoe je het herkent, lees je in dit artikel. Maar nog belangrijker: Ik geef je 8 effectieve oplossingen op natuurlijke basis. Dus geen gelazer met medicatie!

Wat is Couperose, of Rosacea?

Rosacea is een chronische huidaandoening die ruim 10% van de Nederlandse bevolking treft. Rosacea kun je herkennen aan een rood gezicht, vaak blozen, soms in combinatie met pukkels en ontstekingen in het gezicht. Ook zie je bij sommige vormen de bloedvaatjes onder de huid liggen. De meest extreme vorm van Couperose staat ook wel bekend als de ‘bloemkoolneus’. Een grote, bijna misvormde, neus die vaak ook nog heel erg rood is. Onterecht wordt dit vaak geassocieerd met overmatig alcoholgebruik.

Niet iedereen heeft last van de extreme vormen van couperose, maar vaak wel in een mate die voor de patiënt erg lastig is. En dan heb ik het nog niet eens over de beschadiging van het zelfvertrouwen.

Couperose kent verschillende stadia. Laat ik deze even op een rijtje zetten:

Ben jij een kluns die zijn eigen ongezondheid en overgewicht versterkt?

Doe deze test en ontdek wat jouw afslank intelligentie is.

 

Couperose Fase 1

In bepaalde omstandigheden kun je gaan blozen, dat hebben we allemaal wel eens meegemaakt. Maar als je last hebt van Couperose, dan blijft deze roodheid in het gezicht vaak urenlang hangen. Met name op de wangen zie je kleine, rode, bloedvaatjes die niet meer weggaan. Het gezicht is gevoelig, met name voor warmte- en koude prikkels.

Ontdek in Oscar Helm’s Live Webinar wat de 3 grootste mythes zijn van afvallen

Bemachtig hier één van de beperkte plekken en ontdek hoe jij buikvet kan verbranden

Couperose Fase 2

Als aanvulling op de symptomen voor fase 1, ontstaan er ook kleine puistjes en rode bultjes op het gezicht, met name op de wangen en rond de neus.

Couperose Fase 3

De vorm van het gezicht begint te veranderen doordat de bultjes en de pukkels steeds groter worden. De huid zelf wordt sowieso dikker en voelt heel erg ruw aan.

Let op: Het is beslist niet gezegd dat een vorm van couperose automatisch overgaat in de volgende fase. Als je de couperose behandeld, kun je de schade beperken door deze ontwikkeling te stoppen of zelfs iets terug te dringen.

De symptomen van Couperose op een rijtje

Rosacea, of couperose, kent verschillende symptomen. Sommige liggen voor erg voor de hand. Voor de volledigheid wil ik ze toch even benoemen:

  • Vlekjes op je gezicht. Deze vlekjes worden gevormd door de bloedvaatjes die uitgezet zijn en vlak onder de huid liggen.
  • Puistjes in allerlei vormen
  • Bultjes, in eerste instantie heel klein, maar deze kunnen zich later ontwikkelen als grotere bulten.
  • Je gezicht heeft een blijvende, rode kleur.
  • Je bloost heel snel, zodat je gezicht nog roder wordt. Dit blozen kan uren blijven hangen.

Deze symptomen komen met name voor op de kin, de wangen, het voorhoofd en de neus. In ongeveer de helft van de gevallen kan er sprake zijn van rosacea in het oog. Je hebt dan droge ogen die een branderig gevoel geven. Je hebt steeds het gevoel dat er iets in je oog zit en je ogen zullen steeds tranen. Hierdoor ontstaan vaak ontstekingen van het bindvlies, van het hoornvlies en van de oogleden.

In zeldzame gevallen kan er ook sprake zijn van ophoping van vocht onder de huid, en plaatselijke verdikking van de huid doordat er lokaal meer bindweefsel wordt aangemaakt. Bij oudere mannen kan zich dit ontwikkelen tot een zogenaamde ‘bloemkoolneus’: Een hele grote, bijna misvormde, neus die ook nog eens erg rood is. Onterecht wordt dit vaak in verband gebracht met overmatig alcoholgebruik.

De oorzaken van Couperose

Om eerlijk te zijn: We weten niet exact wat de oorzaken van couperose zijn. Er is inmiddels al heel veel wetenschappelijk onderzoek gedaan, maar tot op heden zonder veel resultaat. Maar vanuit die onderzoeken zijn er inmiddels wel een aantal theorieën ontstaan. Theorieën die verder onderzoek noodzakelijk maken:

Oorzaak 1: Externe prikkels

Niet zozeer een directe oorzaak, maar wel iets wat de couperose flink kan verergeren. Als je dus in fase 1 zit, kunnen bepaalde prikkels de couperose verergeren waardoor je overgaat naar een volgende fase. Veel mensen die last hebben van couperose, benoemen de volgende externe prikkels:

  • Ongezond eten
  • Bepaalde medicijnen, of de bijwerkingen daarvan.
  • Bepaalde cosmetische producten
  • Sterke kruiden, dus pittig eten
  • Gebruik van een sauna
  • Alcoholgebruik
  • Koude wind
  • Warm weer
  • Overmatige stress
  • Direct zonlicht

Natuurlijk gelden niet alle prikkels voor iedereen die last heeft van couperose. Dit verschilt van persoon tot persoon. Maar het is wel een basis om jouw persoonlijke prikkels te onderzoeken.

Oorzaak 2: Storing in het immuunsysteem

Door steeds meer wetenschappers worden er verbanden gelegd tussen couperose en het immuunsysteem. Zoals bij veel huidaandoeningen kan dit een overactieve reactie van het immuunsysteem zijn. Een auto-immuunziekte.

Oorzaak 3: Problemen met de spijsvertering

Dit klinkt heel erg ver weg, maar toch is het een feit dat heel veel huidaandoeningen vaak in direct verband staan met ongezonde voedingsgewoontes. Daarnaast hebben de mensen die Couperose hebben, vaak ook een tekort aan maagzuur in de maag. Hierdoor verloopt het spijsverteringsproces verre van optimaal.

De combinatie van ongezond eten en onvolledige spijsvertering, zorgt er voor dat er heel veel gifstoffen in je lichaam blijven hangen. Dit heeft als gevolg dat bepaalde bacteriën vaker de vrije hand hebben. Deze uitbraak aan bacteriën kan naar buiten komen door middel van couperose. Ook andere (huid)aandoeningen kunnen het gevolg zijn van de combinatie van slecht eten en slechte spijsvertering.

Oorzaak 4: Demodex mijt

Uit een recent onderzoek is gebleken dat een heel klein diertje één van de oorzaken van Couperose kan zijn. We hebben het hier dan over de Demodex Mijt. Deze hebben de voorkeur om zich te nestelen in de poriën op de wangen en in de haarzakjes van de wenkbrauwen. Tijdens de nacht leggen deze beestjes kleine eitjes, waarna ze zelf afsterven. De afvalstoffen van deze mijt schijnen dusdanig sterk te zijn dat ze een reactie van het immuunsysteem uit kunnen lokken.

Het feit dat mensen met couperose tot wel 10 keer zo veel van deze mijten op hun gezicht hebben, dan ‘normale’ mensen, ondersteunt deze theorie. In ieder geval een duidelijke aanleiding voor verder onderzoek.

Oorzaak 5: Huidontsteking

Er wordt vaak wel heel gemakkelijk gedacht dat couperose het gevolg is van een huidontsteking. In sommige gevallen zou dit in theorie mogelijk zijn, maar niet in ALLE gevallen! Maar door deze aanname wordt er veel te snel een antibioticum voorgeschreven. Maar dat werkt alleen als er echt sprake is van een bacteriële oorzaak. Verder onderzoek door de arts is nodig om de juiste diagnose te stellen. Alleen op deze manier wordt onnodig gebruik van antibiotica voorkomen.

Oorzaak 5: Verwijding van de bloedvaatjes

In hoeverre bloedvaten verwijd moeten worden, of niet, wordt geregeld door zogenaamde receptoren. In het geval van couperose zouden de specifieke receptoren die de aderen in het gezicht regelen onvoldoende aanwezig zijn.

4 verschillende vormen van Rosacea, of Couperose

Er zijn verschillende vormen van couperose. Deze types kunnen evolueren. Dat wil zeggen dat type A zich kan ontwikkelen naar type B. Een beetje vergelijkbaar met de 3 verschillende fases die we eerder behandelden:

Vasculaire Couperose

Deze vorm komt voornamelijk voor bij het vrouwelijk geslacht. Op de huid zijn de kleine bloedvaatjes goed zichtbaar en de huid is enigszins dikker dan normaal. Blozen verdwijnt niet zomaar. Deze extra roodheid kan urenlang aanhouden, en soms de hele dag.

Papulopustuleuze Rosacea

Dit is dezelfde vorm als de Vasculaire Couperose, maar dan aangevuld met pukkels en puistjes.

Rhinophyma / Phymateuze Rosacea

Dit is een zeldzame vorm van couperose. Het bindweefsel en de talgklieren beginnen plaatselijk heel erg snel te groeien. Hierdoor krijg je verdikkingen in de huid wat vaak tot misvormingen kan leiden. Dit kan voorkomen op de oogleden, de kin, het voorhoofd of op de oren. Ook kan dit voorkomen op en rond de neus. We hebben dan te maken met een zogenaamde ‘bloemkoolneus’: Een dikke, rode neus. Onterecht wordt dit heel vaak in verband gebracht met alcoholisme, maar dat is beslist niet terecht!

Rosacea van de ogen

In deze vorm van couperose heb je constant een heel vervelend gevoel in je ogen. Het voelt alsof er een korreltje zand in je oog zit, wat uiteindelijk helemaal niet waar is. Het voelt branderig en stekend. Ook heb je last van tranende ogen.

Waarom ik Couperose crème afraad

Na de diagnose, wordt door de arts al snel een crème voorgeschreven, al dan niet met antibiotica. Ik ben in ieder geen groot fan van antibiotica. Het is ten eerste heel erg slecht voor je gezondheid, en ten tweede wordt je lichaam op de lange duur resistent tegen antibiotica. De arts zal dan een andere vorm van antibiotica proberen, maar dat houd een keer op. Op een bepaald moment is een antibioticum niet meer zinvol. Iedere keer dat je het gebruikt hebt, zal zorgen voor meer en meer resistentie. En wat als je dan écht een keer antibioticum nodig hebt? Bijvoorbeeld bij een longontsteking? Dit zal dan niet meer werken, waarna een ziekte zoals longontsteking dodelijk kan zijn.

Bovendien zal de antibiotica er voor zorgen dat je een dunne huid krijgt, een gevoeliger huid, een vreemde bleke kleur van de huid en veel huidschilfers.

Overigens is antibiotica effectief tegen een bacteriële infectie. Aangezien couperose in veel gevallen niks met ontstekingen te maken heeft, zal het ook niet effectief zijn.

En ook al heeft de betreffende crème geen antibiotica, dan is het resultaat vaak tijdelijk. Het is en blijft een feit dat de oorzaak nog helemaal niet bekend is, dus kunnen er ook geen medicijnen voorgeschreven worden. Het is en blijft dan giswerk, dweilen met de kraan open, schieten met hagel.

Maar wat dan wél? 8 natuurlijke oplossingen!

Het is geen geheim dat ik groot voorstander ben van natuurlijke oplossingen. Ook voor couperose zijn oplossingen die gebaseerd zijn op natuurlijke middelen, zonder enge vorm van bijwerkingen en relatief gemakkelijk uit te voeren en te implementeren.

8 natuurlijke oplossingen voor couperose of rosacea:

Natuurlijke oplossing 1: Vitamine C

Vitamine C staat natuurlijk bekend als leverancier van antioxidanten. Niet alleen heeft het immuunsysteem hier baat bij, maar vitamine C voorkomt ook infecties in het hele lichaam. Voor wat betreft de couperose, vitamine C heeft een anti-rood werking. Het blozen en de algemene roodheid in het gezicht zullen iets afnemen.

Om hier maximaal van te profiteren, is het belangrijk dat je de maximaal toegestane hoeveelheid in één keer inneemt. Dit is 1.000 mg per dag. Dit kan in eerste instantie een laxerende werking hebben, maar dit gaat snel weer over als je lichaam gewend is aan de Vitamine C. Als je meer in wilt, of moet, nemen, raad ik je aan om eerst even contact op te nemen met je huisarts.

Natuurlijke oplossing 2: Omega-3

Om Couperose t een halt toe te roepen, en waarschijnlijk terug te dringen, is het ook van belang dat je Omega-3 vetzuren binnenkrijgt. Omega-3 is een essentieel vetzuur, dat wil zeggen dat je lichaam het zelf niet aan kan maken, maar dat je het binnen moet krijgen via je voeding. Over het algemeen wordt aangenomen dat 450 mg voldoende moet zijn voor een optimaal resultaat. Dit staat ongeveer gelijk aan het 2 keer per week eten van een flinke portie vette vis zoals haring, makreel of zalm. Ook kun je voedingssupplementen gebruiken. Kies dan wel voor goed kwaliteit, waar ook échte visolie in zit. De synthetische vorm wordt slechter door het lichaam opgenomen.

Maar dan zijn we er nog niet: Er bestaat ook Omega-6. De verhouding tussen de Omega-3 en de Omega-6 moet goed zijn, anders profiteer je niet maximaal van de voordelen. Deze verhouding moet liggen tussen de 3:1 en de 5:1. heel weinig Omega 6, en veel Omega 3. Helaas zit er zoveel omega 6 in industrieel voedsel verwerkt, dat deze verhouding vaak helemaal scheef ligt. Let hierop bij je voeding!

Natuurlijke oplossing 3: Zink

Bij wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mensen die couperose hebben, vaak een gebrek hebben aan zink. Zink is een mineraal wat een belangrijke rol speelt in het sterker maken van het immuunsysteem. Met een sterk immuunsysteem heeft je lichaam een beter antwoord op eventuele huidproblemen en infecties.

Als je gezond en gevarieerd eet, krijg je waarschijnlijk al genoeg zink binnen. Ook kun je zink binnen krijgen via voedingssupplementen.

Natuurlijke oplossing 4: Lysine

Lysine is een prima werkzame stof om de roodheid door couperose tegen te gaan. Het is een zogenaamd essentieel aminozuur. Dit houdt in dat het lichaam zelf géén lysine aan kan maken. Gevolg: Je zult het binnen moeten krijgen via je voeding of via voedingssupplementen.

In het geval van voedingssupplementen, neem je één capsule per dag, bij voorkeur op de nuchtere maag. Je kunt langzaam de dosering opvoeren, maar dat moet je wel even overleggen met je behandelend arts.

Natuurlijke oplossing 5: Appelciderazijn

Appelciderazijn is bijna ‘Haarlemmer olie’: Het is overal goed voor. Dit is ook geen wonder, want dit drankje bezit heel veel gezonde voedingsstoffen die van belang zijn voor je lichaam. Mensen met candida, met acne, met hoge bloeddruk en eczeemklachten hebben baat bij appelciderazijn.

In het geval van couperose zijn de volgende resultaten van appelciderazijn van groot belang: Optimalisering van de spijsvertering en het tegengaan van een droge huid.

Natuurlijke oplossing 6: Vitamine B

Er blijkt een sterk verband te bestaan tussen een tekort aan Vitamine B aan de ene kant, en een slecht werkende spijsvertering aan de andere kant. Ook de aanwezigheid van de Demodex Mijt heeft een verband met een tekort aan Vitamine B.

Extra Vitamine B, eventueel via voedingssupplementen, kunnen een hele positieve invloed hebben op de couperose.

Natuurlijke oplossing 7: Digestieve Enzymen

Het is een feit dat er duidelijk verband is tussen couperose en een slecht functionerend spijsverteringssysteem. Door het innemen van Digestieve Enzymen kun je je spijsvertering versterken en efficiënter laten verlopen.

Deze Digestieve Enzymen kun je onder andere vinden bij ‘De Tuinen’.

Natuurlijke oplossing 8: Chrysanthellum zalf

Uit gebruikerservaringen moet ik concluderen dat deze zalf voor veel mensen goede resultaten heeft. De zalf maakt de beschadigde bloedvaatjes sterker, waardoor deze beter weerbaar zijn tegen de couperose. Gebruik deze zalf 1 tot 2 x per dag.

Tijdens een test werd na 12 weken een forse vermindering van de klachten waargenomen. Niet alleen in roodheid maar ook in het aantal en de grootte van eventuele puistjes.

En als laatste…

Mijn voorkeur ligt altijd bij natuurlijke oplossingen. Natuurlijk kun je in sommige gevallen een reguliere medicatie nooit vermijden, maar dan alleen als laatste oplossing. Probeer eerst bovenstaande natuurlijke oplossingen. Bij het achterblijven van resultaat kun je altijd nog een afspraak met de huisarts maken.

Wil jij recepten waarmee jij je gezondheid kan herwinnen en flink kan afvallen?

Neem dan een kijkje op de onderstaande link.

Oscar Helm is Nederlands snelst groeiende gezondheidsguru en dat is om een reden.

Klik hier en ontdek precies wat ik bedoel

 

2 Reacties op "Waarom Ik Couperose Crème Afraad + 8 Wél Werkende Tips"

  1. Mieke

    says:

    Kan je mij laten weten waar ik de Chrysanthellum zalf kan kopen aub
    Alvast bedankt

  2. Thea

    says:

    Moet je al die pillen gaan slikken of kan je eerst n paar proberen ? En welke zouden dan goed zijn om mee te beginnen (3) bedankt

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *